Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

«У кожної особистості можна навчитися»: моніторинг освітнього середовища у Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки

19/03/2019

Продовжується моніторинг освітніх середовищ навчальних закладів освіти району.

Черговим став день моніторингу освітнього середовища у Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки, що проходив під гаслом «У кожної особистості можна навчитися», метою якого став аналіз факторів впливу на розвиток соціальної компетентності здобувачів освіти.

Саме ця школа є простором для нових ідей і творчості, партнерських стосунків педколективу, школярів, батьківської громадськості.

13 березня 2019 року щербанівці через новітні інноваційні форми комунікацій представили для працівників відділу освіти Вознесенської райдержадміністрації та районного методичного кабінету, адміністрацій шкіл та закладів дошкільної освіти району, батьків, представників громадськості свій освітній простір, спрямований на розвиток дитини і мотивацію її до навчання і гармонійного розвитку та виховання.

День моніторингу освітнього середовища закладу розпочався ранковим колом, на  якому учитель англійської мови, «старший учитель» Устич І.М. намагалася створити атмосферу доброзичливості, творчості, налаштувати  присутніх на пошуки та  відкриття. Об’єднавшись у команди, гості під керівництвом учителя української мови і літератури, «учителя-методиста» Мукомел Т.Г. виконували завдання квесту «Успіх породжує успіх»: збирали пазли, встановлювали відповідності, складали вислови, визначали «велику ідею». Не гралися, а вдосконалювали навички роботи відповідно до вимог  Концепції Нової української школи.

Класний керівник 10 класу, «учитель-методист» Климова С.А. та її учениця Аліна Карп запросили гостей на інтелектуально-розважальний батл «Діалог поколінь». І діалог дійсно відбувся. Дорослі  і учні не прагнули самоствердитися і показати, хто розумніший. Вони намагалися більше дізнатися одні про одних: яку музику слухають, в які ігри грали, як ставляться до навчання і своєї нелегкої праці.

Паузи під час гри заповнювали виступи гуртківців. Театральний гурток «Сузір’я» (керівник Мацвейко Л.В.) презентував виставу за п’єсою В.Сологуба «Біда від ніжного серця». Члени хореографічного гуртка «Діамант» (керівник Тайсарак Я.К.) подарували учасникам заходу танці «Пробудження», «Его». Кожокар Катерина, учениця 8 класу, вихованка вокального гуртка «Домісолькі» (керівник Никончук О.В.), вітала усіх піснею «Добрі люди».

Із роботою учнівського врядування школи гостей познайомила голова учкому Ганай Аміна. Присутні мали змогу познайомитися із освітнім середовищем школи, побачити флешмоб учнів початкової школи «Українці – здорова нація», оглянути чотири відділи шкільного музею «Пам'ять», переглянути відеозвіт про роботу педколективу школи над методичною проблемою «Формування соціально компетентної особистості в освітньому просторі закладу».

Всі учасники дня моніторингу освітнього середовища: і учні, і вчителі Щербанівської ЗОШ, і керівники закладів загальної середньої освіти із своїми заступниками, і керівники освітою району, і керівники закладів дошкільної та позашкільної світи - діяли спільно, як одна команда, долучаючись до тих освітніх процесів, що відбувалися у цьому закладі, переймаючи їх досвід та збагачуючи свою професійну майстерність.

Завідувач РМК КУ «Вознесенський РЦ ОЗО»

Л. Лопатинська

 

Всі новини →