Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Комісія з питань ТЕБ та НС

02/07/2019

01 липня відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Тетяни Панової. Критичний стан пожежної безпеки на території Вознесенського району у пожежонебезпечний період 2019 року став причиною зустрічі членів комісії. Протягом червня 2019 року на території району було допущено 3 випадки горіння хлібних масивів, а саме:

- 21.06.2019 року приблизно о 09 годині 50 хвилин за адресою: Вознесенський р-н., Бузька сільська рада (біля вул. Залізнична міста Вознесенськ) відбулось горіння стерні на відкритій території та приблизно 7 га пшениці на кореню, на полі яке використовує ТОВ «Брати Бащуки». Загальна площа пожежі склала приблизно 15 га, для її ліквідації залучались: три відділення  на пожежних автоцистернах, дві автоцистерни КП «Санітарна очистка міста», та один трактор ТОВ «Брати Бащуки»;

- 27.06.2019 о 10 за адресою: Вознесенський р-н, 2 км. від с. Дмитрівка  відбулось горіння приблизно 2,5 га пшениці на кореню, на полі яке використовує гр. Зайвий Віктор Леонідович. Для гасіння було залучено 2 пожежні автоцистерни 12 ДПРЧ та 8 чол. особового складу;

- 29.06.2019 о 16 годині за адресою: Вознесенський р-н, 1 км. від с. Таборівка, землі Бузької сільської ради відбулось горіння приблизно 23 га пшениці на кореню та 7 га стерні, на полі яке використовує ТОВ «ДРУЖБА». Для гасіння було залучено 2 пожежні автоцистерни 12 ДПРЧ та 8 чол. особового складу.

Поширенню пожеж в даних випадках сприяло низка факторів, у тому числі не викошений сухостій та відсутність мінералізованих смуг по периметру полів, відсутність спеціальної та пристосованої техніки (водовози, трактори з плугами), що є суттєвим порушенням правил пожежної безпеки. На гасіння даних пожеж було затрачено велика кількість матеріальних ресурсів та зняття з чергування пожежної техніки і особового складу підрозділу 12 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Заслухавши та обговоривши інформацію з цього питання, комісією було надано ряд доручень головам сільських рад, керівникам сільськогосподарських  підприємств та фермерських госпадарств району а також категорично заборонено:

1) сіяти колосові культури на смугах відчуження залізниць та шосейних доріг;

2) спалювати стерню, післяжнивні залишки, сухостій, траву та сміття;

3) проводити ремонтні роботи зернозбиральної техніки, машин і агрегатів та заправляти пальним збиральну техніку на відстані ближче 30 м до хлібних масивів.

 

Всі новини →