Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Відбулась нарада з головами об’єднаних територіальних громад та сільськими головами

27/09/2019

26 вересня під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Тетяни Панової, за участі голови районної ради Івана Бурдіна, заступника голови райдержадміністрації Олени Козуб відбулась нарада із головами об’єднаних територіальних громад та сільськими головами.

Тетяна Панова ознайомила учасників з питаннями, які розглядалися на нараді, зокрема - з проектом Державного бюджету на 2020 рік та особливості складання місцевих бюджетів; про проблемні питання Вознесенського району, які потребують вирішення за рахунок коштів обласного та Державного бюджету; підготовка закладів охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період; про монетизацію пільг на житлово – комунальні послуги; стан забезпечення пільгами та грошової, матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад та сільських рад.

Першою до слова запросили начальника фінансового управління Світлану Тімотіну, яка повідомила, що днями Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради України  проект Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”, що є підставою для формування як обласного, так і місцевих бюджетів. Відтак, керівник розповіла про основні параметри, які необхідно брати за основу при формуванні місцевих бюджетів на 2020-й рік. Мінімальну заробітну плату з 01 січня 2020 року Урядом планується встановити у розмірі 4 723 гривні, що на 550 гривень або на 13,2 % більше ніж у 2019 році. Також Світлана Тімотіна повідомила про врегулювання оплати праці педагогічним працівникам в тому числі і працівникам закладів дошкільної освіти, зміни в кваліфікації педпрацівників, про прожитковий мінімум для працездатного населення. Озвучено питання врегулювання взаємовідносин місцевих бюджетів з районним бюджетом щодо фінансування закладів дошкільної освіти. Посадовець повідомила про нововведення та зміни дохідної частини бюджету.

Начальник управління соціального захисту населення району Антоніна Житник виступила, окресливши ситуацію по використанню субвенції з пільгового автоперевезення, залізничного транспорту в розрізі селищної, сільських рад. Начальник управління повідомила, що з 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідно до ухваленого рішення паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова. Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Після того “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”. Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення, які формуватимуть щомісяця до 25 числа реєстри пільговиків для виплати пільг у готівковій формі і передаватимуть їх Мінсоцполітики.

Головний лікар КНП «Вознесенський РЦПМСД» Галина Жарська повідомила про стан підготовки медичних закладів району до опалювального періоду. В районі 13 медзакладів з них: 6 опалюються природним газом; 4 – твердим топливом; 3 – електроопалення.

На останок Тетяна Панова повідомила відповідно до доручення Миколаївської облдержадміністрації про надання переліку проблемних питань в районі, які потребують вирішення за рахунок коштів обласного та Державного бюджету. За словами керівника проаналізовано стан та підготовлено актуальні проблемні питання розвитку району, які потребують вирішення та інформацію про проекти, реалізація яких матиме позитивний ефект для розвитку району, підвищення рівня життя населення. 

 

Всі новини →