Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Нарада з сільськими головами та головами об’єднаних громад

23/07/2020

Важливим питанням порядку денного наради з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад під керівництвом голови райдержадміністрації Івана Білоконя, що відбулася сьогодні, 23 липня, стали ключові аспекти деклараційної кампанії доходів громадян за 2019 рік.

Детальніше про фінансовий контроль та перевірку своєчасності подання декларацій за 2019 рік учасників наради проінформувала Наталія Манжелей, начальник Вознесенської державної податкової інспекції Вознесенського управління Головного управління ДПС у Миколаївській області.

Вона повідомила, що не всі громадяни, які зобов’язані були до 1 червня ц.р. подати декларацію, виконали свій конституційний обов’язок. Закінчення граничного терміну подання звітності не звільняє від обов’язку декларування. Присутнім доведено до відома підсумки кампанії декларування громадянами доходів за минулий рік по кожній сільській раді Вознесенського району.

Загальна сума задекларованого громадянами доходу за 2019 рік складає 43 млн гривень.

За словами Наталії Манжелей в районі виконано деклараційну кампанію станом на 23.07.2020 на 74%. Попередньо сільським головам направлялися листи щодо підтвердження місця проживання боржників та за результатами відповідей підготовлено листи-запрошення до податкової інспекції про негайне надання декларації про доходи.

Підсумовуючи свою доповідь посадовець зазначила, що стовідсоткове залучення до декларування є першочерговим завданням кампанії декларування 2019.

Учасники обговорили плани спільних дій, направлених на залучення  громадян до декларування доходів, що дасть змогу наповнюваності до місцевих бюджетів.

По другому питанню керівник району Іван Білоконь довів до відома присутніх доручення облдержадміністрації від 22.07.2020 №95-д/з щодо складання переліку об’єктів, які можуть бути включенні до Перспективного плану на 2021-2024 роки в рамках реалізації ініціативи Президента України Національного проекту «Велике будівництво»

Сільським головам потрібно в стислий термін підготувати свої пропозиції на вищевказані роки відповідно до категорій: школи, ДНЗ, спортивні об’єкти, об’єкти культури. Тобто одна пропозиція по кожній категорії на один рік. 

 

Всі новини →