Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Відбулась нарада з перевізниками щодо здійснення пасажирських перевезень під час карантину

03/08/2020

У Вознесенській райдержадміністрації 3 серпня відбулась нарада з перевізниками щодо здійснення пасажирських перевезень під час карантину. Під головуванням очільника Вознесенщини Івана Білоконя, за участі в.о. начальника управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Олександра Калини, представника правоохоронних органів Олександра Горіна та представників перевізників району присутні обговорили питання організації пасажирських перевезень на території району в умовах дії карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а також необхідні санітарні норми та штрафні санкції в разі порушення законодавства.

Іван Білоконь поінформував присутніх перевізників про рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 31 липня 2020 року, відповідно до якого на території Миколаївської області встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

Крім того, здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, заборонено в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно.

На період введених карантинних заходів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України 22 липня 2020 року №641, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, на час дії карантину рекомендовано посилити контроль за неухильним виконанням вимог головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів під час надання послуг із перевезення пасажирів.

 

Всі новини →