Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Проведено профілактичний рейд «Діти вулиці»

08/02/2019

На виконання п.2 Комплексної програми захисту прав дітей Вознесенського району «Дитинство» на 2018-2020 роки службою у справах дітей Вознесенської райдержадміністрації 06 лютого 2019 року організовано проведення профілактичного рейду «Діти вулиці»  у с. Дорошівка. До проведення рейду залучено представників Вознесенського районного Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, Вознесенського ВП ГУНП, сільської ради, громадськості.

У ході проведення рейду дітей, які би бродяжили, скоювали протиправні дії чи залишились бездоглядними, не виявлено.

Під час рейду перевірено торгівельні заклади, що здійснюють продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Фактів продажу означених товарів особам до 18 років не виявлено, наявні відповідні попереджувальні написи щодо обмежень для дітей. Працюючих неповнолітніх у цих закладах теж не виявлено.

Перевірено дотримання прав дітей, позбавлених батьківського піклування, в 1 Дитячому будинку сімейного типу та 1 Прийомній сім’ї. Також комісією обстежено умови проживання 13 дітей із 6 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Батькам надано рекомендації щодо поліпшення умов утримання і виховання дітей, приведення стану житла до санітарних норм та попереджено про адміністративну відповідальність згідно ст. 184 КУпАП за неналежне виконання батьківських обов’язків. З усіма сім’ями проведено профілактичні бесіди щодо безпечного використання електрообігрівачів в зимовий період та запобігання отруєнню чадним газом.

Служба у справах дітей райдержадміністрації

 

 

Всі новини →