Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти та завідуючих закладів дошкільної освіти

08/02/2019

08 лютого року відбулася нарада директорів  закладів загальної середньої освіти та завідуючих закладів дошкільної освіти.

Розглядалось питання   про стан фінансово – господарської діяльності, виконання бюджету  в закладах освіти у 2018 році та фінансування навчальних закладів у 2019 році.

З питання профілактики  вірусних захворювань у навчальних закладах району  виступила  Жарська Г.А., головний лікар Вознесенського  району.  Було вказано про те,що найефективнішим способом профілактики грипу є вакцинація. Оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень–жовтень). Разом з тим, щеплення рекомендують робити і в більш пізні терміни – впродовж всього сезону грипу. Всупереч поширеному міфу, вакцинація не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

За рекомендацією ВООЗ для забезпечення максимального захисту від вірусів, циркуляція яких очікується саме цього сезону, щорічно змінюється штамовий склад вакцин.  Також  було приділено  велику вагу у своєму виступі про спалах кору в Україні. В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація.

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями. 2017-го року менше половини українських дітей отримали щеплення від кору за графіком. Із вересня 2018 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоби захистити якомога більше дітей і запобігти епідемії.

Про організацію навчально – виховного процессу в закладах освіти виступила Домбровська Л.І., спеціаліст Вознесенского міжрайонного управління Головного управління Держспоживслужби  в Миколаївській області, яка ознайомила з особливостями  та дотриманням  санітарно  - гігієнічних норм в навчальних закладах.

  З питання  про впровадження  районного освітнього проекту «Дизайн школи територія комфорту, позитиву,успіху», що передбачає створення нового освітнього простору  нової української школи , зокрема створення  внутрішнього дизайну інтер’єрів  шкільних приміщень   та  зовнішього ектер’єру  школи  виступила   Лопатинська Л.В., завідувач  районного методичного кабінету КУ ВЦОЗО.

Про особливості  проведення  державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання  у  2018 – 2019 навчальному році. 

 

Всі новини →