Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

15/03/2019

Планами  роботи  відділу освіти Вознесенської райдержадміністрації  та районного методичного кабінету КУ «ВРЦОЗО» передбачено проведення днів моніторингу освітнього середовища у підпорядкованих навчальних закладах району. Так нещодавно такий день було проведено в Таборівській ЗОШ І-ІІІступенів. І присвячений він був педагогічному проектуванню нового освітнього простору як діяльнісної  траекторія розвитку Таборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В ньому взяли участь голова Бузької сільської ради Заволока Ю.Ю.,  в.о.начальника відділу освіти, головні спеціалісти відділу освіти, завідувач районним методичним кабінетом, директор дитячо- юнацького центру, директори шкіл району, вчителі іноземних мов.

Президент школи Стогул Катерина продемонструвала  мультимедійну презентацію про школу. Учасники під керівництвом директора школи Чудак Л.А. здійснили екскурсію по школі та ознайомилися з презентацією  громадсько-освітньої школи, за моделлю якої працює Таборівський заклад  загальної середньої освіти.

З практичним втіленням в життя Нової української школи, освітнім простором та освітніми осередками у 1 класі  ознайомили  Симоненко М.Ю., вчитель 1класу та Чайкіна О.П., вчитель музичного мистецтва школи  на  інтегрованому  уроці -дуеті з предмету «Я досліджую світ»   на тему: «А вже весна… Як закликати Весну».

В рамках дня моніторингу  освітнього середовища за планом районного методичного кабінету на 2019 рік  проводився  навчально-тренувальний семінар учителів іноземних мов,  який був присвячений використанню евристичних методів на уроках англійської та німецької мов при формуванні  ключових компетентностей здобувачів освіти».

Учителі англійської та німецької мов шкіл району мали можливість ознайомитися через мультимедійну презентацію та майстер – клас про евристичні методи навчання на уроках іноземних мов, підготовленими і проведеними вчителем німецької мови школи Лапаєвою Н.В., відвідати   у вчителя англійської мови  школи Заровної І.Л. урок-фантазію  англійської мови  у 2 класі на тему: «Людина. Частини тіла. Зовнішність».

З особливостями   проведення ЗНО-2019 з іноземних мов учасників семінару ознайомила Лопатинська Л.В., завідувач РМК КУ «ВРЦОЗО».

Новими підходами до ефективної підготовки до ЗНО з англійської мови та плануванням уроку іноземної мови на засадах Нової української школи ознайомила  учасників семінару Устич І.М., вчитель Щербанівської школи І-ІІІступенів, керівник районного методичного об`єднання вчителів іноземних мов, учасник обласних семінарів Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та видавництва МАКМІЛАН.

Виховний аспект освітнього простору був представлений інсценізованою грою-розвагою «Весела масляна», підготовленою  Соловйовою О.М., заступником директора з виховної роботи  та Зіздо Л.В., педагогом – організатором школи.  Розважально-традиційне народне  дійство розпочалося в актовій залі, а потім перенеслося на  шкільне подвір`я, де відбулося прощання із зимою, символічним спалюванням опудала  Зими та  зустріччю з весною, традиційним пригощанням млинцями та варениками.

По завершенню відбулося професійне спілкування, обмін думками, досвідом та необхідними рекомендаціями і побажаннями  успішного продовження плідної діяльності освітньому закладу у розбудові освітнього середовища  Нової української школи.

 

 

Всі новини →