Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

До відома населення Вознесенського району!

15/03/2019

З березні 2019 р. Національна служба здоров’я України розпочала підписувати договори з аптеками по всій країні по Урядовій програмі "Доступні ліки", а з квітня 2019 р. запрацює електронний рецепт.

Як отримати пацієнтуелектронний рецепт?

Пацієнт заздалегідь повинен записатися на прийом до сімейного лікаря  з яким у нього підписана декларація.

Якщо декларацію з лікарем ще не підписано, це варто зробити. Без декларації скористатися програмою «Доступні ліки» буде неможливо.

Лікар проводить прийом і виписує рецепт.

Під час виписування електронного рецепта лікар разом з пацієнтом мають перевірити, чи номер мобільного телефону, зазначений в декларації, є актуальним і належить пацієнту. 

Після перевірки номера телефону лікар виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я.

На мобільний телефон пацієнта приходить SMS з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. Зміст SMS: «Ваш рецепт:  ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Код підтвердження: ХХХХ».

У разі відсутності мобільного телефону в пацієнталікар може роздрукувати консультаційний висновок, який містить розділ з призначеннями ліків. У цьому розділі зазначається інформація про виписані ліки та номер електронного рецепта.

Як пацієнтуотриматиліки в аптеці за електронним рецептом?

Пацієнт йде до аптеки, що бере участь у програмі «Доступні ліки». Називає фармацевту номер рецептаз отриманого SMSякий містить чотиризначний код підтвердження та отримує свої ліки.

Якщо необхідного препарату немає, пацієнт може зачекати його доставку або звернутися до іншої аптеки.

 Головний лікар

КНП «Вознесенський РЦ ПМСД» Г. ЖАРСЬКА

Всі новини →