Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

10/05/2019

Усе далі і далі відходять грізні роки Другої світової війни, але кожного року 8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги у Другій світовій війні. Це дні поклоніння, встановлення поваги і шани усім борцям проти нацизму.  У ці дні ми вшановуємо всіх тих, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму, відстояв наше невід’ємне право житии вільно на рідній землі. І розквітають біля сердець українців  червоні маки -  символ пам’яті і скорботи.

З нагоди відзначення Дня Пам’яті та примирення, з метою вшанування пам’яті жертв Другої Світової війни та з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі учнями закладів загальної середньої освіти Вознесенського району  проведено трудові десанти, операції-рейди по  благоустрою територій, прилеглих  до пам’ятників та обелісків загиблим воїнам, що знаходяться на території району. У закладах загальної середньої освіти проведено мітинги пам’яті«Збережемо пам’ять про подвиг», єдині уроки мужності «Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо»,  зустрічі з дітьми війни, виховні години ”Кожен день, кожен час пам’ятайте”, «Без минулого немає майбутнього», усні журнали «Герої для нас як приклад», тематичні екскурсії до шкільних музеїв«Внесок українців у перемогу над фашизмом у Другій Світовій війні», флеш-моби «Хай ніколи не буде війни, хай завжди буде мир на землі».

В бібліотеках Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ст. організовано тематичні виставки літератури «Війна відгриміла, а пам'ять жива».

Учні  Бузької ЗОШ І-ІІІ ст.  взяли участь у мітингу  біля обеліска  загиблим воїнам “Вклонімося величним тим рокам” та святковому концерті «Пам’ять серця, пам’ять…» присвяченому Дню пам’яті та примирення і 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Учні 10-11 класів Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з вчителем історії Леденчуком Б. М. вирушили в похід «Стежками визволителів» до Кургана Слави  — символічної  могили воїнів що загинули у Другу світову війну в боях за визволення міста Нова Одеса та під час форсування річки Південний Буг.

 

Всі новини →