Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї і жінок

15/05/2019

14 травня під головуванням заступника голови райдержадміністрації Олени Козуб відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї і жінок. В роботі координаційної ради взяли участь: начальник управління соціального захисту населення Вознесенської райдержадміністрації А. Житник, заступник начальника управління - начальник відділу соціальних виплат, пільг та компенсацій Н. Івахненко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, члени координаційної ради - Члени  координаційної ради: Артьомова О.А., Жарська Г.А., Русаловська С.М., Ларченко І.В., Лукова О.І., Тімотіна С.Г..

Під час засідання члени координаційної ради обговорили низку актуальних питань:

- звіт Вознесенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, про роботу з сімями, які перебувають під соціальним супроводом

за І квартал 2019р;

- про організацію роботи з протидії торгівлі людьми;

- доцільність утворення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги

особам, які постраждали від домашнього насильства та\або насильства за

ознакою статі у Вознесенському районі;

     - обговорення механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері

     запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою

     статі. Постанова КМУ від 22.08.2018 № 658.                                                 

Директор ЦСССДМ Вознесенського району Олена Лукова повідомила, що у першому кварталі 2019  року фахівцями із соціальної роботи Вознесенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проінспектовано 193 сімї, в них виховується 259 дітей. З 2006 р. створений Банк даних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах так станом на 01.04.2019 р. на обліку в Банку даних перебуває 123 сім’ї, які виховують 185 дітей. Із них виявлено та внесено до БД в 2019 р. 20 сімей, що виховують 19 дітей.

Під соціальним супроводом протягом звітного періоду перебувало 23 сім’ї в них виховується 63 дитини.

В ході супроводу вирішені такі питання як: працевлаштовано членів сім’ї – 2 сім’ї, влаштовано на навчання — 6 сімей, покращено житлово-побутові умови - 19 сімей, налагоджено соціальні зв’язки - 23 сім’ї, оформлено державну соціальну допомогу - 23 сім’ї, отримано гуманітарну допомогу речами б/у — 19 сімей, матір з дітьми були направлені до обласного центру соціально-психологічної допомоги — 1 сім’я,  надана допомога в оформлені документів -5 сімей, отримано реєстрацію за місцем проживання – 7 сімей.

Заступник голови райдержадміністрації Олена Козуб акцентувала увагу присутніх на питаннях взаємодії суб’єктів соціальної роботи щодо стану реалізації заходів з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

За результатами розгляду питань порядку денного засідання члени координаційної ради прийняли рішення. 

 

Всі новини →