Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

На нараді з надавачами послуг розглянуті актуальні питання субсидії

21/05/2019

21 травня під головуванням заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Тетяни Панової  відбулася робоча нарада з  представниками АТ «Ощадбанк», Укрпошти, ПФУ, підприємств-надавачів послуг «ТОВ Миколаївгаз збут», ТОВ «Миколаївська енергопостачальна компанія»,  комунальних підприємств та ОСББ Вознесенського району.

Під час наради були розглянуті питання щодо порядку призначення житлових субсидій та пільг з травня поточного року, відповідно до постанови КМУ №373 від 17.04.2019 року.

В роботі наради взяли участь: заступник голови райдержадміністрації О. Козуб начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації А. Житник, заступник начальника управління - начальник відділу соціальних виплат, пільг та компенсацій Н. Івахненко,  керуюча справами АТ «Ощадбанк» Н. Чорновалова, заступник начальника відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Вознесенського об’єднаного управління пенсійного фонду України Миколаївської області Л. Афоніна.

Виступаючи перед присутніми начальник управління А. Житник наголосила: «Відповідно до змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 р. № 373 у Положення про порядок призначення житлових субсидій, для продовження надання житлової субсидії на неопалювальний період необхідно звернутись в органи соціального захисту, за місцем перебування на обліку як отримувача субсидії з заявою та декларацією про доходи (встановлених зразків) наступним категоріям осіб: орендарям житла; внутрішньо переміщеним особам; домогосподарствам, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а тільки фактично проживаючих; домогосподарствам, в складі яких є особи працездатного віку, які не працюють, в яких відсутні доходи, або вони менші від мінімальної заробітної плати; отримувачам субсидій, в яких відбулись зміни у складі сім`ї протягом останнього року; сім`ям, в яких чоловік і дружина зареєстровані за різними адресами. Всім іншим отримувачам житлових субсидій, крім вищезазначених, які отримували житлову субсидію по 30 квітня, не потрібно звертатись в управління соціального захисту населення. Житлову субсидію на неопалювальний сезон їм перепризначать автоматично». Також Антоніна Житник звернула увагу присутніх, що даною постановою врегульовано питання виплати житлової субсидії готівкою за довіреністю та акцентувала увагу присутніх стосовно джерела фінансування комісійної винагороди АТ «Ощадбанк», яке змінено у розмірі 0,7 відсотка суми платежу, яка утримується банком під час перерахування надавачам послуг житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Зазначена комісійна винагорода утримується з сум нарахованих субсидій, а при розрахунку таких субсидій їх розмір збільшуватиметься на відповідну величину. А також наголосила про необхідність термінового укладання договорів організацій, надавачів послуг  з АТ «Ощадбанк»до 1 червня 2019 року для надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг відповідним категоріям споживачів у повному обсязі.

Керуюча справами АТ «Ощадбанк» Н. Чорновалова розповіла про алгоритм укладання договорів управителів, виконавців комунальних послуг, ОСББ, ЖКГ з АТ «Ощадбанк».

Представник підприємства ТОВ «Миколаївгаз збут» О. Дриженко довела до відома, що на сьогоднішній день вирішується питання щодо надання відповіді на запити управління соціального захисту населення щодо інформації про заборгованість з урахуванням виконання п. 14 Положення (без урахування заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу, що нарахована виконавцем послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників та приведення об’ємів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов).

По завершенню наради були надані роз’яснення щодо надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі та обговорені проблемні питання.

 

Всі новини →