Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Армія з народом: Миколаївщина відзначає 23-ю річницю Конституції України

27/06/2019

Напередодні 23-ї річниці Конституції України в Миколаєві відбулось урочисте зібрання. Гостей заходу приймав Миколаївський обласний палац культури. Із прийдешнім святом присутніх привітали в.о. голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, перший заступник Миколаївського міського голови Володимир Криленко, депутати Парламенту та обласної ради.

 «23 роки тому, 28 червня 1996 року, народ України отримав Основний Закон, який гарантував нам наші свободи, який поставив чіткий акцент на абсолютні цінності людини. Закон, який ще більше наблизив Україну до країн з розвиненою демократією. Закон, який чітко зафіксував наш суверенітет, нашу незалежність за які ми боролися, боремося і будемо боротися. Користуючись нагодою, що в залі присутні багато військових, я хочу подякувати нашим воїнам за те, що вони, ризикуючи життям та здоров’ям, робили і роблять усе для того, щоб наша країна залишалася суверенною і незалежною – саме такою, як це прописано у першій статті Конституції України. Я вітаю з Днем Конституції всіх мешканців Миколаївщини, всіх громадян України, незалежно від їх віку та статі, посад  та професій, національності та віросповідання, бо в статті третій Основного Закону зазначається, що найбільшою соціальною цінністю держави є саме людина, її життя та здоров’я, честь та гідність, недоторканість та безпека. Тому щиро бажаю щоб ваші конституційні права були завжди надійно захищеними, бажаю кожному благополуччя, здоров’я, достатку та мирного неба над головою», - сказав В’ячеслав Бонь.

В ході урочистостей гості заходу мали змогу насолодитись музичними творами у неперевершеному виконанні оркестру Військової академії (м.Одеса), який виступив в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Армія з народом».

«Вже більше ніж 5 років тому після подій Революції Гідності, анексії Криму і безпосереднього початку російської гібридної агресії на території України, стала загроза самого існування нашої держави. Ворог сподівався, що захищати її буде нікому. Але при всебічній підтримці українського народу Збройні сили України вистояли. Вистояли у надважкі 2014-15 роки і сьогодні ми маємо армію якою можна пишатися», - прокоментував автор проекту «Армія з народом» Ігор Карпунь.

Зазначимо, що проект  триватиме протягом 2019-2020 років, планується дати близько 200 концертів по всій Україні.

У Миколаївській області оркестр Військової академії (м.Одеса) вже побував у Веселинівському районі, а після сьогоднішнього виступу у Миколаєві музиканти відвідають Нову Одесу (28 червня), Южноукраїнськ (29 червня), Арбузинку (30 червня), Первомайськ (1 липня), Криве Озеро (2 липня).

 

Всі новини →