Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Заступник голови ОДА Олександр Трайтлі: Влада контролює ситуацію. Вжиті всі заходи для недопущення поширення коронавірусум

13/03/2020

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся брифінг за участю заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Трайтлі, начальника управління охорони здоров`я ОДА Павла Георгієва, в.о. директора «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Світлани Федорової, в.о директора ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимира Клочка щодо готовності та протидії поширення коронавірусу на Миколаївщині.

Олександр Трайтлі зазначив, що враховуючи відповідне рішення Кабінету Міністрів України, з метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території Миколаївської області, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації 10, 11 та 12 березня проведені засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації.

Керівникам обласних закладів, районів, міст, об’єднаних територіальних громад Миколаївської області рекомендовано:

- установити з 12 березня до 03 квітня 2020 року карантин, заборонивши відвідування закладів освіти усіх форм власності її здобувачами;

- максимально обмежити проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масової участі громадян;

- обмежити роботу закладів з масовим перебуванням дітей під час проведення карантину в Україні з 12 до 03 квітня 2020 року. 

«Сьогодні ситуація в області знаходиться під контролем, відпрацьовані відповідні алгоритми та вживаються всі необхідні протиепідемічні заходи, щодо запобігання та розповсюдженню вірусу. Служби повністю готові до реагування на факт виявлення людини з ймовірним ознаками захворювання, спричиненого коронавірусом »,- наголосив Олександр Трайтлі.

Крім того, на Миколаївщині визначено «гарячу лінію» з питань профілактики поширення коронавірусу. У разі наявності симптомів захворювання або для отримання детальної інформації щодо попередження коронавірусної інфекції не потрібно стояти у черзі в медичному закладі, достатньо зателефонувати сімейному лікарю. У  разі неможливості отримати консультацію свого сімейного лікаря/терапевта або педіатра, інформацію можна дізнатися за телефоном «103».

Наразі, 5 закладів охорони здоров’я області готові до лікування пацієнтів і ще 5 пристосовані для використання в якості ізоляторів. Ще два санаторії-профілакторії можуть використовуватись як місця обсервації. 

Заступник голови облдержадміністрації закликав населення області до самопрофілактики та запевнив, що вся необхідна інформація щодо ситуації в області в контексті небезпеки поширення коронавірусу буде оперативно розміщуватись на веб-сайті облдержадміністрації.

 

Всі новини →