Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Відбулась нарада з сільськими головами та головами об’єднаних громад

21/05/2020

20 травня, за ініціативи заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Тетяни Панової було проведено нараду з селищним, сільськими головами Вознесенського району. На зустріч було запрошено голову районної ради Івана Бурдіна та начальника Вознесенської державної податкової інспекції Вознесенського управління Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталію Манжелей, керівників сільськогосподарських підприємств.

Під час наради піднято актуальне питання сьогодення, щодо ситуації, яка склалася внаслідок тривалої посухи, відсутності заморозків та вологи, що призвело до погіршення стану посівів сільськогосподарських культур та загибелі на території району.

Як зазначали запрошені керівники сільськогосподарських підприємств в районі, причиною незадовільного стану озимини є погодні умови, які на всій частині території району були несприятливими для сівби озимих культур в оптимальні агрокліматичні строки та для їх подальшого росту та розвитку. Внаслідок тривалої дії атмосферної та ґрунтової засухи запаси продуктивної вологи орного шару ґрунту, на переважній більшості площ призначених під посів озимих культур, були  незадовільні та недостатні, місцями ґрунт був зовсім сухим.

На виконання доручення облдержадміністрації сільським головам та головам ОТГ було рекомендовано в найближчий термін провести обстеження та визначити обсяги пошкоджених та знищених посівів сільськогосподарських культур, визначити стан посівів по кожному сільгосппідприємству і направити інформацію до облдержадміністрації.

В свою чергу Наталія Манжелей надала роз’яснення щодо нарахування податків на збитки у разі загибелі посівів.

Всі новини →