Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Через антирекорди COVID-19 в Україні нагадуємо про важливість дотримання карантинних обмежень 30 Червня 2020

30/06/2020

Минулого тижня в Україні зафіксовано низку нових антирекордів щодо захворюваності на коронавірус – до 1109 нових випадків за добу. У Миколаївській області, як і по всій країні, кількість хворих збільшується. Миколаївщина є рекреаційною зоною (областю з великою кількістю зон відпочинку), саме тому дотримання карантинних заходів безпосередньо в місцях відпочинку на особливому контролі.

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19 нагадуємо, чому і де саме необхідно носити маски чи респіратори у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції відповідно до постанови №211.

Наголошуємо, що дотримання простих правил здатне врятувати життя. Серед таких і носіння маски під час карантину.

Тривале носіння медичної маски може викликати дискомфорт, проте у разі правильного використання маски воно не призводить до інтоксикації вуглекислим газом або кисневої недостатності. Необхідно стежити за тим, щоб маска підходила за розміром і досить щільно прилягала до обличчя, дозволяючи нормально дихати. Одноразові маски не слід використовувати повторно і необхідно міняти, як тільки вони стали вогкими.

Надягаючи маску, закиньте гумки за вуха, розправте маску, щоб вона прикривала ніс та рот, обтисніть носову пластину.

Забороняється торкатися зовнішньої частини маски руками. А якщо це все ж сталося, необхідно помити руки з милом чи обробити антисептиком. Використавши маску, зніміть її за гумки, згорніть та викиньте у смітник.

Носіння маски передбачене у громадських місцях. Громадське місце - це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Також це: ліфти і таксофони, приміщення та території закладів охорони здоров’я, приміщення та території навчальних закладів, дитячі майданчики, приміщення та території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту, під’їзди житлових будинків, підземні переходи, транспорт загального користування, що використовується для перевезення пасажирів, приміщення закладів ресторанного господарства, приміщення об’єктів культурного призначення, приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, стаціонарно обладнані зупинки маршрутних транспортних засобів тощо.

Опосередковано громадські місця також визначаються у статті 178 Кодексу: вулиці, закриті спортивні споруди, сквери, парки, всі види громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення).

Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.

Особливої уваги заслуговують зони відпочинку. Літо та відпускні кампанії – не привід відмовлятися від дотримання заходів безпеки, наражаючи на небезпеку себе, своїх близьких та всіх оточуючих!

Заходи безпеки рятують життя: дотримуйтесь безпечної дистанції (1,5 метри) та носіть маску, за ознак захворювання зверніться до вашого сімейного лікаря.

Лікарі наполегливо рекомендують перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можна опинитися на території, яка підпадає під визначення «громадське місце».

закликає поставитися відповідально до карантинних обмежень та бажає здоров’я.

 

За інформацією управління охорони

здоров’я Миколаївської ОДА

 

Всі новини →