Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

30 років тому: як ухвалювали Декларацію про державний суверенітет України

16/07/2020

16 липня 1990 року Верховна рада Української РСР ухвалила "Декларацію про державний суверенітет України", який проголошував "верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх стосунках".

357 депутатів підтримали декларацію, зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України. Декларація стала програмою та надала поштовх і напрямок процесу утворення незалежної держави.

Відзначаючи цю важливу подію нашої новітньої історії, маємо вкотре усвідомити, що сьогоднішній і завтрашній день Української Держави залежить особисто від кожного із нас. Патріотизм, активна життєва позиція, наполеглива повсякденна праця – ось запорука подальшого поступального розвитку країни.

Щиросердечно вітаю із 30-ю річницею проголошення Декларації про державний суверенітет України – поворотного пункту в сучасній історії України, який наблизив до здійснення споконвічну мрію українського народу про свободу та незалежність. Адже опираючись саме на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року.

Зичу Вам впевненості і доброї надії на майбутнє, миру, злагоди щастя, радості та достатку у кожній оселі.

 

Голова

Вознесенської райдержадміністрації

Іван БІЛОКОНЬ

Всі новини →