Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 15 жовтня

15/10/2020

 За минулу добу:

- захворіло 5 062 особи;

- госпіталізовано 679 осіб;

- 73 летальних випадки;

- одужала 951 особа.

 

За попередню добу було загалом здійснено 38 491 тестування. Із них 30 334 дослідження — методом ПЛР, а також 8 157 — методом ІФА.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (651, в т. ч. м. Харків — 562), м. Київ (445 випадків), Львівській (332 випадки), Сумській (271, в т.ч. м. Суми — 225) та Житомирській (269 випадків) областях.

 

Сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов відвідав Олександрівську клінічну лікарню м. Києва, яка відведена для лікування пацієнтів з COVID-19. Всього в медичному закладі — 430 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. На сьогодні в стаціонарі перебуває 423 людини з цим діагнозом, в реанімаційному відділенні з 55 ліжок зайняті 54.

 

Для перемоги над COVID-19 недостатньо виключно роботи медичної системи, адже її можливості є обмеженими. Під лікування хворих на коронавірусну хворобу медична система може виділити 52 тисячі ліжок. На сьогодні в лікарнях вже перебуває 20 475 пацієнтів. Їхня кількість постійно збільшується, якщо не дотримуватися правил протиепідемічної безпеки та рекомендацій МОЗ.

 

За ініціативою МОЗ були прийняті рішення щодо посилення карантинних обмежень. Під забороною є будь-які масові заходи з кількістю понад 50 осіб для територій “зеленого” рівня епіднебезпеки, понад 30 осіб — для “жовтого” рівня та не більше 20 осіб — для “помаранчевого".

 

Також додатково введені обмеження щодо часу роботи закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, інших закладів. За новими правилами, вони можуть працювати до 22 години.

 

У змінах до адаптивного карантину також чітко визначені зони відповідальності органів влади. За питання контролю за самоізоляцією громадян відповідає Національна поліція. Контроль за дотриманням правил епідемічної безпеки на ринках, у ресторанах та інших громадських місцях здійснює Держспоживслужба разом з органами місцевого самоврядування. Контроль за дотриманням правил у транспорті здійснюють органи місцевої влади разом з підрозділами Укртрансбезпеки.

 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Всі новини →