Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков: Агропідприємства мають стабільно розвиватися, а не стикатися з бюрократичними перепонами

25/08/2014

 25 серпня, під час робочої поїздки до Арбузинського району голова облдержадміністрації Вадим Меріков відвідав агропідприємства.

Приватне підприємство «Аграрне підприємство «Благодатненський Птахопром»  - одне з найпотужніших підприємств області в галузі виробництва птахівничої продукції відоме не лише на теренах області, а й в Україні. На птахофабриці вирощують курей, качок та гусей. Виробнича діяльність господарства в розрізі птахівництва зосереджена в межах 3-х населених пунктів: курей вирощують у с. Іванівка, качок с. Благодатна, гусей у с.Новокрасне. Миколаївські візитери відвідали куряче господарство, що в селі Іваново. Керівник підприємства Олег Юрченко розповів, що птицю годують екологічно чистими кормами. Адже підприємство орендує та обробляє майже 13,7 га землі сільськогосподарського призначення, з них 13,6 га. – рілля.

На птахофабриці не тільки інкубатори та комплекси для вирощування молодняка та птиці на м'ясо, а й яйцеклад для сортування та збереження яєць. Кожне яйце походить досконалу перевірку та відбір.

Автоматизовано та обладнано за сучасними технологіями роботи і на СПОВ «Промінь». За словами керівника господарства Олександра Остапенка, на фермі працює 250 людей, а більш ніж 1,3 тис. голів корів обслуговує тільки 60 робітників. Корівники оснащені спеціальними шторами, які спускають в холодну пору року, а влітку автоматично працюють вентилятори та навіть зрошенням  корів. Так при температурі більше 25 градусів тепла, корів автоматично поливають водою.

 Доїння корів здійснюється за допомогою установки «Карусель». На апараті за 7-8 хвилин доїться 47 голів корів одночасно. За словами Олександра Михайловича всі корови проходять стерильну обробітку вим’я, що є запорукою якісного молока. Протягом багатьох років СТОВ «Промінь» є найбільшим постачальником ЗАО «Лакталіс-Миколаїв». Удої молоко найбільші не тільки в області, а і в загалі в Україні. «Промінь» - єдине господарство на півдні України, яке має спеціальне обладнання ультразвукового дослідження для тварин, що дозволяє ефективно контролювати процес народжуваності на фермі. На господарстві розгорнуто справжнє містечко для молодняка від 0 до 2 місяців. Саме тут молоде поголів’я може знаходитися в містечку при будь-якій температурі. А молоко для молодняка доставляє «молочне таксі».

Але на цьому ані керівник господарства, ані його команда не зупинятимуться, планують будувати нові корівники та збільшувати поголів’я. Адже створена вся інфраструктура, починаючи від автоматизації виробництва, закінчуючи власними будівельними машинами.

- Плануємо збільшити поголів’я до 4, 2 тисяч корів, побудувати новий корівник, встановити «Карусель» на 80 доїльних місць та давати 120-140 тонн молока в сутки, - розповів Олександр Остапенко.

Керівник області був приємно здивований масштабами арбузинських господарства.

- Я вперше на ваших підприємствах, і приємно здивований тими  прогресами та досягненнями, які є у вас. Насправді, це гордість не тільки Арбузинського району, але і всій області та України. Такі підприємства, мають стабільно розвиватися, а не стикатися з бюрократичними перепонами. Звертайтеся, ми як обласна адміністрація будемо завжди відпрацьовувати всі ваші доручення, - зазначив Вадим Меріков.

Всі новини →