Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

О. Янішевська вчителям: Від вас залежить якою буде Україна – патріотично вихованою, національно свідомою, громадянські активною

01/09/2014

1 вересня в Миколаївський області за парти сіли 12 тисяч першокласників. Особливим цей день став і для 7 першачків з особливими потребами. Завдяки наполегливості заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської та матеріальній підтримці спонсорів вдалося переобладнати та зробити всі зручності для безбар’єрного доступу до школи-інтернату №3 та спеціалізованої школи «Академія дитячої творчості».

Школа-інтернат №3 відкрила двері для 26 першокласників, з яких 6 дітлахам потрібна особлива увага та турбота. Впродовж місяця було переобладнано класи, спальні, вбиральні та обладнано дитячу кімнату.

– Сьогодні мені особливо приємно бути  у вас на святі, тому що ваша велика та дружна родина прийняла до себе учнів з особливими потребам. Я  точно знаю, що тільки завдяки бажанню та місяцю кропіткої роботи стало можливим поліпшити умови для того, щоб перебування, навчання та знайомство з новими друзями, для цих учнів було ще більш радісним. Я сподіваюся на вашу щиру підтримку і точно знаю, що лише об’єднавши зусилля ми зможемо робити багато добрих справ, – привітала учнів Оксана Янішевська.

Звернулася пані Оксана і до вчителів, вона певна, що у такий скрутний час для України саме на них лежить велика відповідальність.

– Саме від вас залежить якою Україна буде в майбутньому – патріотично вихованою, національно свідомою, громадянські активною. Здається, що історія України, її традиції, національно-культурні та традиційні особливості були не належному рівні. Тому сьогодні нам потрібно повернутися до свого коріння. Сьогодні відбудеться перший найголовніший урок, тема якого  «Україна єдина країна». Вчителі своїм щирим словом зможуть передати дітям любов до України, до великої історії, до пам’яті, наших героїв, які виборювали та виборюють сьогодні справжню незалежність України, – зазначила пані Оксана.

Заступник голови облдержадміністрації передала школі найсучасніші планшети та оглянула переобладнану кімнату для дітей з особливими потребами, саме тут з дітьми займатимуться реабілітологи. За словами Оксани Янішевської перший тиждень діточки будуть тільки знайомитися зі школю та вчителям, адже ще не всі ремонтні роботи закінчені. Вона впевнена, якщо б почали раніше могли встигнути більшу кількість шкіл переобладнати. 

Переглянути фото

Всі новини →