Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков порівняв путізм з фашизмом

16/09/2014

У вересні весь світ вшановує пам'ять жертв фашизму. З цього приводу голова облдержадміністрації Вадим Меріков в передачі «Гаряча лінія» висловив свою точку зору.

– В роки Другої світової війни з гітлерівської Німеччиною та її союзниками  воювало близько 7 мільйонів українців. І факт перемоги над фашизмом був одним з головних. Дійсно увесь світ буде пам’ятати про жертв фашизму. З великим сумом зараз я порівнюю бойові дії на сході країни з такими ж  фашистськими методами. Я ніколи не міг подумати, що такі методи можуть бути направлені проти України з боку Російської Федерації, яка завжди вважалася дружньою, з боку братського народу. Я впевнений, що Росія залишиться дружньою до України, але, нажаль, в цій державі сьогодні присутній  путізм. Я особисто порівнюю путізм з фашизмом, адже ми бачимо роботу з дезінформації населення, жорстку ідеологічну роботу, щоб  підірвати суспільство. Безперечно це велика загроза для України. Сьогодні більше 10 тисяч миколаївців, мешканців області  мобілізовані та знаходяться в зоні бойових дій. Це ті люди, які борються з агресією. Це велика біда не тільки для України, а й для всього світу, – впевнений керівник Миколаївської області.

Розповів голова облдержадміністрації детальніше і про результати мобілізації на Миколаївщині. За його словами, в перший етап, який проходив у березні-квітні, було призвано близько 3,5 тисячі жителів області. Під час  другого етапу – близько 4,5 тисячі. Третій етап, який закінчився на минулому тижні, пройшов  успішно зі 100% виконанням.

– Приємно відзначити, що більше 2 тисяч мобілізованих були добровольцями, які виявили бажання сьогодні захищати свою Батьківщину від агресії. Всього більше 10 тисяч миколаївців були призвані в ході трьох етапів мобілізації. Крім того, були мобілізовані і транспортні засоби, близько 250 одиниць,  – зазначив Вадим Меріков. 

Голова облдержадміністрації подякував всім підприємствам, які не пошкодували транспорт та передали його на потреби армії.

За словами Вадима Мерікова за час мобілізації було створено декілька підрозділів, зокрема батальйон «Миколаїв», більш відомий як «Святий Миколай», 19-й територіальний батальйон. Крім цього, в антитерористичній операції приймають участь військовослужбовці всім відомої легендарної 79-ої окремої аеромобільної бригади, полк Національної гвардії та співробітники МВС.

– Таким чином ми бачимо, що Миколаївська область не стоїть осторонь, а бере участь в боротьбі з тероризмом, сепаратизмом, з тими людьми, які сьогодні відносять себе  до ДНР, ЛНР, – зазначив керівник області.

Всі новини →