Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков: Миколаївський аеропорт пройшов сертифікацію, що дає можливість приймати як цивільні, так і вантажні літаки

16/09/2014

 Бюджет області за підсумками 8 місяців поточного року виконано на 104,5%. Про це повідомив голова облдержадміністрації Вадим Меріков у передачі «Гаряча лінія».

– Це невелике перевиконання складає 1 млрд. 196 млн. грн. Заробітні плати працівникам бюджетної сфери виплачено у повному обсязі,  також педагогам повністю  виплачені  відпускні, – повідомив керівник області.

За його словами, ремонти в навчальних та дошкільних закладах області проведені частково, адже дійсно не вистачає коштів. Для косметичних ремонтів в закладах залучили волонтерів та спонсорів. Він висловив сподівання, що в 2015 році питання зрушить з місця.

Також голова облдержадміністрації акцентував увагу на стані доріг Миколаївщини.

– Безперечно, ми маємо не найкращу ситуацію по дорогам. Ми будемо готувати звернення на Міністерства інфраструктури,  Міністерства фінансів, для того, щоб  в цьому році хоча б виконати ямковий ремонт, не кажучи вже про капітальний. У Миколаєві ми знаходимо кошти, щоб мінімально відремонтувати вулиці, проїзди, дороги, – розповів Вадим Меріков.

Повідомив керівник області і про те, що заборгованість по заробітній платі в Миколаївській області за останній місяць зменшилась на 5%. У цьому місяці рядом підприємств заплановано погашення заборгованостей по заробітним платам, зокрема, і Чорноморським суднобудівним заводом.

Що стосується КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв», за словами Вадима Мерікова, призначений виконуючий обов’язки директора Олексій Мелашич, днями проведе прес-конференція, під час якої буде представлений план виходу підприємства зі скрутного становища. Голова облдержадміністрації зазначив, що в.о. директора має  випробувальний термін – 3 місяці.

– Аеропорт пройшов сертифікацію, що дає можливість приймати як цивільні, так і вантажні борти. Сподіваюсь, що незабаром ми побачмо літаки, які будуть приземлятися в нашому аеропорту, – сказав голова облдержадміністрації.

Також очільник області поділився своїми враженнями про відзначення 225-ї річниці з дня заснування нашого міста. За словами Вадима Мерікова, на святкові заходи з міського бюджету витратили тільки 18 тис. грн., залучивши до участі містян та миколаївські творчі колективи.

Розповів керівник області і про те, що після велопробігу «За мирну Україну», який відбувся у День міста, він поспілкувався з любителями велоспорту. Вже цього тижня відбудеться зустріч з усіма активними велосипедистами, вони мають запропонувати свій план вирішення нагальних проблем, а це і велопарковки біля адмінбудівель, шкіл, супермаркетів. 

Всі новини →