Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Миколаївці в річницю Майдану згадали Героїв Небесної Сотні

21/11/2014

Сьогодні, 21 листопада, в першу річницю Євромайдан, Миколаївщина разом з усією країною відзначила День Гідності і Свободи. Миколаївці, представники обласної влади, політичних партій та організацій, громадські діячі та активісти прийшли з прапорами прийшли на Майдан.

Мітинг розпочався з виконання Гімну України, а потім миколаївці вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Небесної Сотні.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков у своєму зверненні зазначив, що для нього революція не закінчилася. «Через те, що ми сьогодні не перемогли корупцію, терористів і сепаратистів, які воюють проти українського народу. Ми не стали багатшими, більш соціально захищеними, тому революція має продовжуватися, і ми повинні з вами збиратися доти, поки не зробимо Україну європейською країною, з європейськими стандартами », сказав він.

Керівник області згадав, що 22 листопада студенти вийшли на миколаївський Майдан. «За цей період ми стали більш дружними, згуртованими, відчули себе сильною українською нацією». Він зазначив, що бойові дії на сході країни це результат зрадницького режиму екс-президента Януковича і його оточення.

Вадим Меріков нагадав, що Небесна Сотня віддала життя «за те щоб ми з вами жили і думали по-іншому. Ми повинні пам'ятати їх імена, повинні говорити про їхні подвиги і зробити все, щоб зберегти цінності, за які вони боролись».

Перед миколаївцями виступили Юрій Діденко, Демид Губський, Євгенія Матейчук, Станіслав Мартіросов. Учасники мітингу пройшлися маршрутом миколаївського Майдану до Кафедрального собору Касперівської ікони Божої матері, де під час молебню згадали загиблих Героїв Небесної Сотні.

Всі новини →