Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

На Миколаївщині планують побудувати електрифіковану гілку залізниці

27/11/2014

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України на території Херсонської, Миколаївської  та Кіровоградської областей має проходити електрофікована гілка залізниці, що дасть можливість пересуватися електропотягам. Саме таким чином «Укрзалізниця» прагне удосконалити залізничну інфраструктуру. Відтак, планується розпочати електрифікацію залізничного напрямку Долинська – Миколаїв, що сприятиме розвитку вантажних перевезень, у тому числі і транзитних. Електрифікація дасть змогу запропонувати вантажовідправникам більш вигідне транспортування, у тому числі і за рахунок зменшення собівартості перевезень, яка на 55-60% нижча, ніж при використання тепловозів. Про це йшлося під час робочої наради першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Романчука.

У нашій області реалізація цієї програми проходитиме у Жовтневому, Баштанському, Новобузькому та Миколаївському районах. Саме там буде прокладена друга залізнична колія та здійснюватиметься її електрифікація. Але для цього, перш за все, необхідно вирішити питання із виділенням земельних ділянок під будівництво. «У першому варіанті, якщо це земля з земрезерва, вона буде перепродаватися згідно з ціновими параметрами, які існують на сьогодні, другий варіант -  земля, яка розпайована у людей. У цьому випадку вона буде купуватися. Але існують деякі проблеми з паями тих господарів, яких вже немає в живих. Згідно із законодавством, щоб вирішити цю проблему, слід чекати рік», - зазначив  Микола Романчук.

Також під час наради наголосили на тому, що до цього часу все ще немає домовленості з Миколаївським військовим аеропортом щодо проходження поряд з його територією високовольтних ліній, будівництво яких забезпечуватиме рух електропотягів. Микола Романчук підкреслив, що це питання може вирішитися лише завдяки дозволу Міністерства оборони України, оскільки ці вишки не повинні заважати посадці та зльоту літаків.

Наразі, згідно з протоколом буде створена робоча група, яка працюватиме над вирішенням проблем кожного району окремо.

Всі новини →