Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Оберіг для захисника України

15/12/2014

Сьогодні велика українська родина щодня проводжає своїх синів на захист країни, і кожен із нас може зробити свій внесок у збереження територіальної цілісності нашої  держави.

Із стародавніх часів, проводжаючи хлопців до війська, кожна мати, сестра, наречена давали йому в дорогу оберіг, що мав захистити його в скрутну  годину. Так учні Білоусівської школи вирішили зробити власний посильний внесок  для підтримки морального духу та збереження здоров’я наших захисників, взявши участь в акції «Оберіг для воїна».

З початку навчального року на класних годинах учні 1-11 класів разом із класними керівниками з’ясовували наскільки цінним є вклад кожного у долю своєї країни? У чому полягає суть поняття «оберіг»? Як звичайна річ може стати оберегом? Якими символами і знаками українці прикрашали обереги для воїнів? Чому найбільшу захисну силу має оберіг, виготовлений руками дитини?

Обговоривши ці питання, кожен класний колектив виготовив обереги для українських солдат: сонечко, до якого прикріпили власноруч зроблені долоньки, котрими хочуть захистити воїнів від біди, ангела-охоронця жовто – блакитного кольору і  побажали, щоб він захищав солдатів завжди, ляльки-мотанки і діти побажали, щоб ті стали гарним  захистом у нерівному бою, браслети, у вузлики яких в’язали свою любов, тепло, надію на краще життя, подяку за наші безхмарні ранки, мішечки, оздоблені вишивкою та підкову на щастя. Побажали повертатися швидше додому живими. Батьки школярів підтримали ініціативу своїх дітей та долучилися до участі в акції. До кожного дитячого оберега вони поклали  подарунки: теплі шкарпетки та засоби особистої гігієни.

Коментуючи участь Білоусівських школярів у акції, перший заступник голови, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Сергій Солодаєв наголосив: «Події, які відбуваються на Сході України, антитерористична операція та боротьба з сепаратистами, виховує навіть у самих юних жителів нашої держави – дітей, почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини. Поважати та гордитися захисниками Вітчизни, котрі своєю мужністю стоять на захисті єдності країни та територіальної цілісності. Віримо, що наша турбота  допоможе захисникам України і вони повернуться додому  живими і здоровими».

Усі свої обереги учні склали у посилку, яку передали воїнам через  волонтерів. Школярі разом із дорослими записали відеоролик, у якому презентували обереги та побажали солдатам  здоров’я, щастя, висловили сподівання, що їхні обереги будуть допомагати захисникам у скрутну хвилину.

 

Всі новини →