Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

З турботою про пенсіонерів з Донецької та Луганської областей

17/12/2014

Від самого початку проведення антитерористичної операції категорія «вимушені переселенці» увійшла в наше життя. З початку люди з недовірою відносилися до службовців, які представляють соціальні служби. Але, саме душевна розмова, відверте бажання підтримати поступово змінили настрій людей. Бо навколишній світ людина бачить не лише очима, а й оцінює серцем, навіть розбитим.

І в цей час, спеціалісти управління Пенсійного фонду України у Вознесенському районі та м. Вознесенськ проводять заходи у співпраці з соціальними партнерами – представниками управління праці та соціального захисту населення,  міськрайонного центру зайнятості, відділами сім’ї та молоді міста і району і розуміють, що головне сьогодні завдання – забезпечити соціально – психологічний супровід цієї категорії громадян шляхом проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, надання допомоги, працевлаштування та забезпечення їх належними умовами проживання в осінньо-зимовий період. Наша співпраця дозволяє максимально оперативно вирішити нагальні проблеми людей.

Щодо пенсійного забезпечення вказаної категорії громадян, то станом на 15 грудня 2014 року до управління Пенсійного фонду України в м. Вознесенську та Вознесенського району Миколаївської області звернулося за переведенням виплати пенсій 216 осіб, які тимчасово переїхали з  Донецької та Луганської областей. З них зареєстрованих в органах соціального захисту населення м. Вознесенська та Вознесенського району 150 осіб, залишились не зареєстрованими  66 осіб.

Відповідно до Постанови КМУ від 05.11.2014 № 637 установлено, що призначення та продовження виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, здійснюється за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно  Порядку № 509 від 01.10.2014.  

Зазначені виплати, що призначенні або продовжені відповідним особам до набрання чинності цією постановою, здійснюється за фактичним місцем їх проживання (перебування) у разі видачі їм до 31 грудня 2014 року такої довідки. Робота в цьому напрямку триває. 

Як зазначає начальник Управління Пенсійного фонду України в місті Вознесенську та Вознесенському районі Олександра Усманова: «Перейнятися болем інших покликані працівники нашого управління та інших соціальних служб, які допомагають «вимушеним переселенцям» долати біду. Сьогодні багато людей зі стертими поняттями «добре» та «погане». Вже давно настав час замислитися, чим будуть засіяні душі: зерном життя чи камінням байдужості. Нині ми повинні об’єднатися!

Мусимо бути єдиною міцною державою, аби ніхто не міг сіяти й надалі зерна розбрату на нашій землі. Серце обливається кров’ю від страшних подій, що охопили нашу Батьківщину. Але з вірою в світле майбутнє та любов’ю до ближнього ми все подолаємо!».

Всі новини →