Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков: Центри надання адміністративних послуг мають працювати для підприємців

28/01/2015

«Центри надання адміністративних послуг мають працювати для підприємців. Насамперед – це показник відкритості влади. Центри повинні прибрати бюрократичний апарат, а зробити процес отримання адміністративних послуг легким і оперативним. Ми готові підтримати всі ініціативи представників громадськості. Мною буде підготовлено звернення на ім'я мера міста Миколаєва Юрія Гранатурова», – про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков розповів після зустрічі з представниками громадської організації« Комітет «Народний контроль».

Представники громадськості звернулися до Вадима Мерікова з питанням про неефективну роботу Центру надання адміністративних послуг у місті Миколаєві.

За словами Максима Невінчаного, підприємці, звертаючись до Центру, стикаються з низкою проблемних питань. Насамперед, це пов'язано з неефективною роботою чиновників, які продовжують проводити прийоми громадян у своїх кабінетах. Тому він попросив керівника області втрутитися в ситуацію. У свою ж чергу представники громадської організації готові «спостерігати і повідомляти про факти порушень в засоби масової інформації та контролюючі органи, адже зсередини система не зможе удосконалитися», – впевнений він.

За словами учасників зустрічі, система Центру увазі, перш за все, зручність для громадян та мінімізацію корупційної складової. Адже людина, яка звертається в Центр, не повинен контактувати з чиновником. Представники громадськості впевнені, що можна переформатувати роботу і апарату, і Центру.

У свою чергу представник Державної служби регуляторної політики Миколаївської області Андрій Яковлєв зазначив, що всі проблеми пов'язані з недосконалістю нормативно-правової бази органів місцевого самоврядування. Він підкреслив, що в революційному, з європейськими нормами Законі України «Про адміністративні послуги», передбачено привести у відповідність нормативно-правові акти органів державної влади, але подібних доручень і рекомендацій не отримали представники органів місцевого самоврядування. Тільки після приведення всіх нормативних документів у відповідність можна буде змінити ситуацію.

Вадим Меріков подякував представникам громадськості за активну позицію і за підняті актуальні питання. Він сказав, що вже наступного тижня готовий провести зустріч, на яку запросять і мера міста Миколаєва, і підприємців, для того, щоб предметно обговорити проблемне питання і знайти шляхи для вирішення.

Всі новини →