Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Рада оборони розглянула питання безпеки та зміцнення територіальної оборони області

29/01/2015

Сьогоднішнє розширене засідання Ради оборони почалося з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих Героїв. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков упевнений: «Україна переможе агресора, і ми виграємо цю війну, адже ми – сильна нація».

У засіданні, окрім членів Ради оборони, прийняли участь і голови райдержадміністрацій, міські голови, військові комісари області та районів, керівники медкомісій.

За словами Вадима Мерікова, у четверту хвилю мобілізації в Миколаївській області буде мобілізовано понад 2700 осіб, у тому числі понад 190 офіцерів запасу і більше 120 одиниць техніки.

Військовий комісар в Миколаївській області Олександр Іванов розповів, що в області успішно розпочався перший етап четвертої хвилі мобілізації, перша група військовослужбовців вже відправлена на проходження бойового злагодження. В області проводиться оповіщення осіб, які підлягають мобілізації, а також організовано проходження ними медкомісій. Він зазначив, що перший день поставки мобілізованих і техніки пройшов досить організовано. Серед лідерів по успішному проходженню мобілізації – Веселинівський, Вознесенський, Первомайський, Врадіївський райони та місто Вознесенськ. На досить доброму рівні проходить мобілізація в Баштанському, Очаківському, Березнегуватському районах та місті Южноукраїнськ, покращилася ситуація і в Доманівському районі. Що не можна сказати про Березанський, Єланецький та Братський райони. Він зазначив, що в більшості районів військові комісари відправлені в зону проведення АТО, а їх функції в районах виконують заступники. Не можуть похизуватися успіхами і у військових комісаріатах усіх районів міста Миколаєва. Головна складність, з якою стикаються воєнкоми в обласному центрі, – оповіщення, адже найчастіше багатоповерхові будинки оснащені кодовими замками.

Вадим Меріков дав доручення керівникам районів та міст налагодити роботу з військкомами.

Під час засідання розглянули питання безпеки та зміцнення територіальної оборони області. «Сьогодні дуже важливо не тільки зміцнювати обороноздатність нашої області, а й роз'яснювати жителі області особливості проведення мобілізації, реагувати на всі звернення про порушення і в проходженні мобілізації. Сьогодні наші бійці повинні бути демобілізованими, повернутися на ротацію, а відпочиваючи, вони мають бути впевненими, що нові мобілізовані так само будуть гідно служити Україні та її народу, охороняючи кордони і захищаючи наші території», – зазначив Вадим Меріков.

У свою чергу начальник управління МВС України у Миколаївській області Віталій Гончаров розповів про заходи посилення патрулювання та охорони стратегічних об'єктів в Миколаївській області, а також про співпрацю з громадськими формуваннями. За його словами, в області зареєстровано 106 громадських формувань, до яких увійшло більше 3,5 тисяч людей. Завдяки їх сприянню розкрито 150 злочинів, виявлено понад 300 правопорушень.

Він повідомив, що в області та місті Миколаєві кожен день проводиться патрулювання із залученням громадських формувань, серед яких «Кордон» і «Народна самооборона».

Вадим Меріков доручив керівникам районів і міст, а також міліції більш продуктивно співпрацювати з громадськими формуваннями.

Розглянули і питання функціонування блокпостів. Так, навколо міста Миколаєва їх 7, на території області існують резервні блокпости, на яких створені всі умови, і у разі необхідності вони будуть задіяні. Для обігріву блокпостів підприємствами області виготовлені буржуйки і придбані дрова, також щодня постачається вода і продукти харчування.

Вадим Меріков доручив місьским головам Миколаєва та Очакова зміцнити блокпости і взяти їх забезпечення і функціонування під особистий контроль.

Крім цього, голова облдержадміністрації нагадав головам районних та міських медичних комісій про відповідальність, яка лежить на них у період проходження четвертої хвилі мобілізації.

«Ви повинні чітко розуміти, що від вас залежить і доля людей, і в той же час, і безпеку нашої області та держави. Тому прошу вас дуже уважно підходити до кожного мобілізованого. Ми створили комісію при облдержадміністрації та відкрили «гарячу лінію» для того, щоб усі громадяни, могли звертатися в разі будь-яких порушень. Кожна скарга під час проходження мобілізації, яка надходить на «гарячу лінію» – на моєму особистому контролі, та на контролі керівників СБУ і МВС в Миколаївській області», – зазначив Вадим Меріков.

Крім того, він доручив начальнику управління охорони здоров'я облдержадміністрації Маргариті Капусті вивчити всі проблемні питання та контролювати роботу цивільних медиків, які і входять до складу медичних комісій, а також вивчити всі викладені факти у скаргах, які надходять. Вже на наступному засіданні Ради оборони будуть розглянуті всі заяви та звернення.

Всі новини →