Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков вважає, що транспортний колапс в обласному центрі виник через те, що міська влада не контролює перевізників

05/03/2015

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков впевнений, що необхідно відновити транспортні комунальні підприємств, які стануть регуляторами на ринку транспортних послуг. Про це він заявив в ході проведення засідання колегії облдержадміністрації сьогодні, 5 березня. Він підкреслив, що створення таких підприємств сприятиме запобіганню транспортного колапсу і дозволить міській владі контролювати транспортний ринок міста та області.

Про стан забезпечення перевезень пасажирів автомобільним транспортом на внутрішньообласних автобусних маршрутах прозвітував начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Едуард Волошинович. Він зазначив, що тільки 10% рухомого складу належать підприємствам-перевізникам, решта 90% – це транспорт водіїв. Такж він зазначив, що наступного тижня планується презентація перевізникам GPS-навігаторів і цілого пакета програмного забезпечення для пасажирського транспорту, які будуть сприяти оптимізації їх діяльності.

Мер міста Миколаєва Юрій Гранатуров заявив, що дії підприємств-перевізників – це диверсія і саботаж. Тому вже завтра, під час засідання виконкому міської ради буде прийнто низку рішень про вилучення у них маршрутів. Після чого планується оголосити конкурс, в якому візьме участь і комунальне підприємство «Миколаївелектротранс». Крім того, він зазначив, що тариф на проїзд у міських маршрутних таксі зросте до 4 гривень і процес підвищення буде диференційованим.

За словами мера, планується оптимізація маршрутів, до кінця року з 90 залишиться 60, а з часом скоротиться до 50.

«Ця акція показала те, що міська влада до кінця не контролювала перевізників. Ми не можемо сьогодні вестися на провокації і піддаватися тиску з боку приватних структур, які не контролють, на жаль, своїх працівників, які навіть не оформлені на роботу»,- прокоментував виступ мера Вадим Меріков.

Він рекомендував переглянути відносини з компаніями та посилити комунальні підприємства, які повинні мати свої маршрути та транспортні засоби. 

Всі новини →