Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков керівникам районів: Кожен з вас повинен бути волонтером

31/03/2015

Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков заявив сьогодні під час робочої наради з керівниками районів. Він представив членів Ради волонтерів при облдержадміністрації, які активно допомагають військовослужбовцям та їх родинам.

«Завдяки цим людям наша армія вистояла на сході України. І сьогодні в Миколаївській області – мирне небо. Ці люди витрачають свій час, здоров'я, для того, щоб забезпечити наших хлопців всім необхідним на фронті. Я вдячний всім волонтерам, волонтерським рухам і організаціями, які є в Миколаївській області та в Україні, за їх роботу. Ми з вами зобов'язані допомагати їм, йти на зустріч і працювати з такими організаціями. І це не повинен бути декларативний підхід».

Вадим Меріков нагадав, що вчора Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо волонтерської діяльності».

Він зазначив, що завжди знаходить час для зустрічей з волонтерами, для того, щоб відпрацювати проблемні питання та скоординувати дії. «На їхніх плечах лежить ремонт військової техніки, медичне обладнання для лікарень і госпіталів, лікування дітей».

Керівник області акцентував увагу, що спілкуючись з військовослужбовцями, вони розповідали, наскільки їм важлива підтримка: «Якби не було підтримки волонтерів та тих людей, які до нас приїжджали, напевно, ми б так не воювали». Запам'ятайте ці слова. Кожен з вас повинен бути волонтером, координатором і помічником. Я вимагаю від кожного з вас постійного спілкування з радами волонтерів при райдержадміністраціях, волонтерськими рухами, а також координації дій».

Секретар Ради волонтерів при облдержадміністрації Тетяна Поліщук впевнена, що, тільки скоординувавши спільні зусилля, можна налагодити якісну і оперативну роботу.

У свою чергу Ольга Малярчук зазначила, що Миколаїв став найбільшим центром волонтерських організацій. Вона розповіла, що зараз інші міста переймають досвід у наших волонтерів. Сьогодні важливо налагодити в області свого роду «волонтерську мережу» допомоги сім'ям військовослужбовців. Ольга Малярчук звернулася до керівників районів включитися в цю роботу: «Допоможіть нам допомогти їм».

Всі новини →