Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Президент призначив 3-х членів Вищої ради юстиції: Наша задача – збільшити довіру суспільства до суду

30/04/2015

Президент 30 квітня підписав Указ про призначення членами Вищої ради юстиції Ігора Бенедисюка, Миколу Гусака та Тетяну Малашенкову. У присутності Глави держави нові члени Вищої Ради юстиції склали присягу.

Президент на зустрічі з новопризначеними наголосив: «Нашими спільними зусиллями ми зможемо забезпечити реалізацію права громадян на справедливий суд».

Глава держави висловив побажання: «Внаслідок наших спільних дій має значно зрости довіра суспільства до судової гілки влади, щоб ми дали можливість працювати чесним суддям». «Для мене, коли ми говоримо про європейські цінності, про необхідний інвестиційний клімат, про захист прав людини, першу важливість має незалежний суд і незалежність суддівської гілки влади», – наголосив Петро Порошенко.

Президент подякував комісії на чолі з провідним правознавцем Володимиром Василенком за те, що вперше було проведено прозорий конкурс з обрання кандидатур на такі посади, як підкреслив Петро Порошенко, «без телефонного права». Глава держави підкреслив, що з 14-ти осіб, яких було допущено до участі у конкурсі, комісія зробила достойний вибір. «Починається реалізація нового Закону про справедливий суд», – відзначив Президент.

Президент висловив надію, що Верховна Рада також не зволікатиме з призначенням своїх кандидатур до ВРЮ, і вже після травневих свят рада зможе розпочати свою роботу.

Церемонію складання присяги провів Заступник Глави Адміністрації Президента та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

Коментуючи призначення, Олексій Філатов відзначив: «У відповідності до нових процедур, запроваджених Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд», незалежна конкурсна комісія провела відбір та рекомендувала Президенту кандидатури для призначення членами Вищої ради юстиції. Протягом 30 днів проведення конкурсної процедури будь-яка особа мала змогу заздалегідь ознайомитися з усіма учасниками конкурсу та надати свої зауваження та пропозиції щодо кандидатур. Процедура призначення членів ВРЮ ніколи раніше не була такою прозорою для громадськості. Президент призначив тих членів Вищої ради юстиції, кандидатури яких йому були рекомендовані комісією».

Ігор Бенедисюк є суддею Вищого господарського суду України, Микола Гусак – суддею Верховного суду України, Тетяна Малашенкова – адвокат.

Довідка.

Відкритий конкурс з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради юстиції був оголошений Адміністрацією Президента 13 березня 2015 року.

З Положенням про проведення зазначеного конкурсу можна ознайомитися за наступним посиланням.

Заяви до Адміністрації Президента для участі в конкурсі подало 19 осіб. Конкурсна комісія була утворена указом Президента від 21 квітня 2015 року. Конкурсною комісією до участі в конкурсі було допущено 14 осіб. З 13-ма учасниками були проведені індивідуальні співбесіди. Один учасник на співбесіді не з’явився. 6 учасників було рекомендовано Конкурсною комісією для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради юстиції. З інформацією щодо етапів конкурсного добору можна ознайомитись тут.

Всі новини →