Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков обговорив з активістами питання боротьби з незаконними точками прийому металобрухту й нелегальним видобутком піску

04/07/2015

Під час зустрічі з головою облдержадміністрації Вадимом Меріковим, керівник громадського формування «Кордон» Сергій Мельниченко розповів про незаконні точки прийому металобрухту і про факти незаконного видобутку піску.

«Прошу надати мені список всіх нелегальних точок прийому металобрухту, я направлю відповідне звернення до правоохоронних органів, а вже через два тижні ми заслухаємо представників міліції та фіскальної служби», – сказав голова ОДА.

Що ж стосується незаконного видобутку піску, Вадим Меріков розповів, що особисто ще з 2010 року бореться з такими фактами. У той час кількість незаконних кар'єрів була набагато більшою. «Сьогодні я можу сміливо сказати, що кар'єрів, де розробка і видобуток йде нелегально і постійно, практично не існує. Є браконьєри, які мають 2-3 машини, приїжджають, накапують і виїжджають. Якщо у вас є факти діяльності незаконних кар'єрів, прошу, надайте їх мені», – сказав керівник області.

Він розповів, що Коларівський кар'єр, в якому незаконно видобували пісок,  був закритий за сприянням міліції та прокуратури, сьогодні справа розглядається в судах.

Піднімали активісти й проблему незаконного вивезення чорнозему. Вадим Меріков попросив надати конкретні факти, в свою ж чергу, він доручить структурним підрозділам та головам районів проінформувати з цього питання.

Керівник області запропонував вже через два тижні провести зустріч з цих питань, запросивши на неї представників правоохоронних органів та фіскальної служби. 

Всі новини →