Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков в День ВМС, морського та річного флоту: У 2016 році розпочнеться фінансування програми «Корвет»

05/07/2015

Сьогодні Україна відзначає День Військово-Морських Сил та День працівників морського та річного флоту. В Миколаєві урочисті заходи розпочалися з хвилини мовчання в пам’ять про військових, загиблих у роки Другої світової та під час виконання бойових завдань.

Миколаївці, моряки Миколаївського військового гарнізону, портовики, ветерани флоту, голова облдержадміністрації Вадим Меріков, його заступники Микола Романчук та Оксана Янішевська, Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров  поклали квіти до меморіального комплексу на честь героїв-десантників загону К.Ф. Ольшанського. після чого урочиста церемонія пройшла на нижню набережну річки Інгул, де в пам'ять про загиблих моряків на воду були спущені  вінки.

У заході задіяні військові кораблі Військово-Морських Сил України – середній десантний корабель «Кіровоград», катер зв’язку «Добропілля» та рейдовий тральщик «Генічеськ», які прибули до Миколаєва вчора.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков сказав: «Президентом України започатковано програму відродження військово-морських сил. Україна – морська держава, а військовий флот – це одна зі стратегічних основ безпеки держави. Ми доведемо, що наш флот  – один з найсильніших в Європі та світі».

За його словами, ще багато треба зробити для укріплення та розвитку  українського флоту, але вже у 2016 році розпочнеться фінансування програми «Корвет».

«Програма «Корвет» стратегічно важлива для Миколаївської області. Це і економічний розвиток, адже у будівництві кораблів будуть задіяні і військові проектні інститути, і ряд підприємств. Президент підтвердив, що корвет «має бути спушений на воду під українським прапором», тож на 2016 рік закладаються кошти для реалізації цієї програми», – сказав він.

Вадим Меріков привітав всіх миколаївців зі святами, наголосивши, що  сьогодні важливо відроджувати традиції: «Військово-морський флот в Україні – це велика історія, для  міста Миколаєва – це більше, ніж 200-річна історія. Впевнений, що такі свята підіймають бойових дух наших воїнів».

Святкування продовжиться ввечері на нижній Набережній. Так, о 18:00 на катері зв’язку «Добропілля» відбудеться концертна програма за участю оркестру ВМС. З 22:00 до 05:00 на кораблях буде включено святкову ілюмінацію.

Всі новини →