Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков розкритикував депутатів обласної ради за популізм

30/07/2015

На розгляд сесії обласної ради винесли ряд життєво важливих питань, у тому числі внесення змін до обласного бюджету за результатами 6 місяців, і прийняття Плану заходів з реалізації Стратегії–2020. Саме ці питання викликали ряд популістських заяв і звинувачень з боку представників деяких політичних сил. Після дебатів рішення були підтримані більшістю голосів.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков жорстко розкритикував поведінку депутатів, які не беруть активну участь в обговоренні питань, у роботі засідань постійних депутатських комісій, а влаштовують піар під камери ЗМІ.

«Я вдячний за цей складний рік, який ми пройшли разом і зробили все, щоб зберегти мир в нашій області. Вдячний депутатам обласної ради. Але не тим, хто ховався в складний період, не тим, які попіарилися, і розповідали про проекти, які нереально втілити в життя, не тим, які весь цей час вигукували: «Хай живе  король–втікач». А тим, які дійсно працювали в профільних комісіях, підтримували рішення», – сказав голова облдержадміністрації.

Він нагадав, як приймався обласний бюджет 2015 року та Стратегія–2020: «Коли одні й ті ж «критики», які нічого не зробили, а тільки розвалили, розповідали про «бюджет проїдання», про те, що це «не реально і нездійсненно». Але ми змогли. Ми пам'ятаємо «цирк» на сесії 16 квітня з приводу прийняття Стратегії–2020. Тоді нікого не цікавило, що ця Стратегія починала розроблятися в 2010-2011 роках, експертами, фахівцями, як з України, так і з Європейського Союзу. І знову деякі «розумники» не голосували, а Стратегію ми прийняли. І не треба нас вчити, ми бачили, як ви працювали, і бачимо, що ви зробили за 20 років, і бачили ваші реформи, які були провалені в 2012 році, коли ви боялися децентралізації через те, що готувалися до виборів у Верховну Раду».

Вадим Меріков нагадав і про принцип роботи «наполовину». «Тих, хто боїться і намагається зробити тільки наполовину – народ піднімається і проганяє. Ми не боїмося реформ ні перед виборами до Верховної Ради, ні перед виборами до місцевих рад. Ми це робимо на благо людей, а не на благо політичних сил або особистих амбіцій», – сказав він.

Вадим Меріков розповів про те, що вдалося зробити в цьому році – це і успішна економічна децентралізація, і Перспективний план об'єднання громад, і заходи з безпеки жителів області, і рекордні показники зібраного врожаю, і сприятливий інвестиційний клімат, і нові проекти, такі як днопоглиблення, пілотний проект бетонної дороги.

«Ми не повернемося в Радянський Союз, а тим більше в комуністичну партію, яка, чомусь, ще не розформована в Миколаївській обласній раді. Але це вже справа правоохоронних органів і прокуратури. Ми не повернемося в той час, коли панував тоталітарний режим, коли гнобили і вбивали людей. Ми будуємо нашу країну. Ми будуємо мир!», – констатував Вадим Меріков.

Відреагував голова облдержадміністрації і на звинувачення депутата Тетяни Демченко з приводу звіту ОДА.

«Я подивився всі звіти, які були за минулі роки, так от, їх було всього два. Тому не треба мені вказувати, коли я повинен звітувати. Я відзвітуюся тоді, коли буде готовий звіт календарний і річний. Ви, будь ласка, відзвітуйте перед своїми виборцями на своєму рідному окрузі».

Варто відзначити, що після виступу керівника області, засідання сесії набуло конструктивного характеру. Депутати прийняли ряд важливих для області рішень.

Всі новини →