Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Працівникам аеропорту частково погасили заборгованість і призначили нового керівника

30/07/2015

Сьогодні депутати обласної ради підтримали ряд важливих рішень, які допоможуть вивести комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» з кризової ситуації.

Насамперед, виділені кошти з бюджету на погашення частини заборгованості по заробітній платі працівникам підприємства. З бюджету на ці потреби виділили 1,5 млн. грн. За словами начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Едуарда Волошиновича, загальна заборгованість по заробітній платі на підприємстві становить 2,8 млн. грн., а з усіма нарахуваннями – 4,7 млн. грн.

Також депутати одноголосно підтримали рішення про звільнення із займаної посади гендиректора комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» Олексія Мелашича. У рішенні зазначено: «за одноразове грубе порушення трудових обов'язків керівником підприємства, пов'язане з істотним порушенням фінансової дисципліни, зокрема порушенням законодавства про оплату праці, а також порядку ведення обліку та фінансової звітності».

Нагадаємо, що прокуратурою Олексію Мелашичу оголошено підозру у злочині, передбаченому статтею 191 Кримінального кодексу України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Крім того, 27 липня, згідно з рішенням суду, Олексій Мелашич відсторонений від посади генерального директора комунального підприємства КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв».

Депутати підтримали рішення і про безкоштовну передачу майна аеропоту зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва. З умовою, що з майна буде знято арешт.

Також сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Меріков підписав розпорядження, згідно з яким з 31 липня ц.р. тимчасово виконуючим обов'язки генерального директора КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» призначений Сергій Гайцук. У документі зазначено, що Сергій Гайцук буде очолювати підприємство до призначення керівника у встановленому законом порядку.

Всі новини →