Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Учні 4 та 7 класів користуватимуться електронними версіями підручників

28/08/2015

Сьогодні, напередодні 1 вересня, у всіх навчальних закладах відбулися традиційні установчі посадки. Учні 1-3, 5-6, 8-11 класів вже отримали підручники.

Стосовно комплекту підручників  для учнів 4 та 7 класів, то поки що учні отримали старі примірники.

Як пояснила заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, Міністерством освіти і науки України розроблені методичні рекомендації для вчителів цих класів.

«На сьогоднішній день в Миколаївській області більше 20 тисяч учнів 4 та 7 класів. Ми надіслали до профільного міністерства замовлення на комплекти підручників для цих класів. Запевняю, що на сьогоднішній день не має підстав для хвилювання, перш за все вчителі отримали методичні матеріали,  як адаптувати старі підручники під нову програму навчання. Також електронні версії нових підручників є у вільному доступі на сайті Міністерства, на сайті департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації, на сайтах відділів та управлінь освіти. Щойно  нові підручники будуть надруковані, вони одразу ж поступлять до навчальних закладів області»,  –  повідомила Оксана Янішевська.

На друк підручників з державного бюджету виділено більше 255 мільйонів гривень. Також доручено головам районних державних адміністрацій та рекомендовано міським головам опрацювати питання щодо забезпечення фінансування закупівлі шкільних підручників з урахуванням оплати 50% їх вартості за рахунок коштів державного бюджету та 50% – за рахунок коштів місцевих бюджетів. 

 

Всі новини →