Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Голодний терор: страшна ціна за право на власну країну

28/11/2015

 Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Василь Симоненко у цих словах передав ту незламну силу духу кожного українця і гіркоту всієї української історії. Історію сповнену великими надіями і водночас страшними  випробуваннями. Репресії, голодомори, гоніння, політичні катування, переслідування та загиблі під час  Другої світової війни, – така ціна за право на власну країну, ціна за гідність, за свободу.

Сьогодні ми відчуваємо глибоку скорботу, розпач сотень родин, трагедію жертв Голодомору 1932-1933 років.

Під час голодного терору, за різними оцінками знищено від 4 до майже 10 мільйонів українців. У пікові місяці від голоду щохвилини помирало 24 людини,  щогодини – 1440, щодня – 34560. 

Голодомор став геноцидом української нації, злочином, який не має часу давності, кожен з нас має знати правду та  пам’ятати минуле, яким би трагічним воно не було. Це наша спільна історична пам'ять, яка консолідує націю, згуртовує народ, єднає Україну.

Як тоді українці повстали на боротьбу з комуністичним гнітом, так і зараз ми протистоїмо російській агресії. І вистоїмо. І переможемо. І не забудемо.

Запалімо свічки, поминальними дзвонами та в молитвах згадаємо  про померлих від голоду, про Небесну Сотню, про кожного загиблого військового, кожного Героя. Вшануймо хвилиною мовчання українців, які віддали життя в ім’я рідної Батьківщини.

 

Голова облдержадміністрації                                                                                             Вадим Меріков

 

Всі новини →