Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Оксана Янішевська: Рівень працевлаштування молоді сьогодні – показник успішності нашого завтра

12/02/2016

Сьогодні, 12 лютого, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська взяла участь в інформаційно-презентаційному заході «Зайнятість молоді: ресурси та перспективи», що проходив в обласному центрі зайнятості за ініціативи народного депутата України Тараса Кременя.

«Такі зустрічі регулярні в обласному центрі зайнятості. Сьогодні надзвичайно важливо -  пошук нових моделей працевлаштування найбільш перспективної категорії  - молоді. Рівень працевлаштування молоді сьогодні – це показник успішності нашого завтра», - сказала заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Вона заначила, що важливо зробити прорахунки майбутнього ринку праці, адже величезна кількість молоді звертається в центри зайнятості в пошуку першого робочого місця, не маючи можливості з різних причин самостійно знайти роботу.

Народний депутат України Тарас Кремінь розповів про пілотний проект «Profi-СТАРТ» який полягає у створенні банку резюме молодих фахівців, щоб в подальшому оперативно знайти необхідні вакансії на ринку праці.

«Ця ініціатива скерована на те, аби перезавантажити систему працевлаштування молоді і тих осіб, які потребують максимальної уваги  - внутрішньопереміщенних осіб і демобілізованих. Презентуючи цей пілотний проект ми започатковуємо реформування обласного центра зайнятості і підходів до пошуку роботи», - зазначив Тарас Кремінь.

Колишні безробітні з числа молоді, а зараз успішні підприємці  поділилися своїм досвідом розвитку підприємницької діяльності. Так, учасник АТО, демобілізований Олександр Гретов у вересні 2015 року презентував бізнес-план на тему: «Роздрібна торгівля, що здіснюється фірмами поштового замовлення або через інтернет» і отримав одноразову матеріальну виплату Центру зайнятості для відкриття своєї справи.

Перед початком соціального діалогу був проведений ярмарок вакансій для шукачів роботи де більше 10 підприємств презентували 62 актуальні вакансії.

За 2015 рік прцевалштовано майже 5,6 тис оіб, на сьогоднішній день статус безробітного мають більше 7 тисяч осіб до 35 років.

Всі новини →