Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Миколаївщина позбавляється тоталітарного минулого: Вадим Меріков підписав розпорядження про декомунізацію

23/05/2016

20 травня голова облдержадміністрації Вадим Меріков підписав розпорядження «Про перейменування об’єктів топоніміки та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків».

«Позбавляємо Миколаївщину тоталітарного минулого! Підписав розпорядження над яким працювало декілька десятків істориків, краєзнавців, експертів. Ми зі свого боку намагалися врахувати пропозицію кожного, хто пам’ятає історію, хто цінує сучасність, кому небайдуже майбутнє Миколаївщини», – сказав Вадим Меріков.

Згідно з розпорядженням, 309 вулиць, провулків, парків, скверів отримають нові назви. 100 пам’ятників буде демонтовано, ті ж, які мають культурну цінність будуть передані до парку комуністично-тоталітарного режиму. Виконавчим органам сільських, селищних, міських рад запропоновано здійснити демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків до 24 серпня.

«Приємно, що громада відновила історичну справедливість і в регіоні з’являться вулиці з відомими миколаївцями, які були незаслужено забуті, з’являться топоніми з іменами борців за незалежність, справжніми патріотами та героями сучасності. Пишаюся, що в обласному центрі проспект Героїв України уособлюватиме пам'ять про всіх українців, які поклали життя заради миру. У Вознесенську з’явиться вулиці Соколецька, як артефакт історичної назви міста Соколи, а в Березнегуватому одна з вулиць носитиме ім’я засновника селища Антона Присовки».

Всі охочі можуть ознайомитися з додатками розпорядження голови облдержадміністрації, які містяться на більш як 90 аркушах.

Додаток 1

Додаток 2

Всі новини →