Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

У Миколаївській області обговорено питання щодо впровадження на підприємствах харчової та переробної промисловості системи НАССР

24/06/2016

 23 червня  в залі ТОВ «МБЦ «Олександрівський» департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації за участі представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, експертів Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення контролю безпечності харчових продуктів в Україні» проведено семінар – навчання за темою: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». 

В семінарі взяли участь керівники підприємств, структурних підрозділів м’ясо-молочної, хлібопекарської, борошномельної, олійної, консервної галузі та представники головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, департаменту економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації, державного підприємства «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» та Миколаївської облспоживспілки, всього майже 80 осіб.

На сьогодні лише 20 % підприємств харчової та переробної промисловості області застосовують систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Проведення семінару сприяло підвищенню рівня обізнаності фахівців підприємств харчової та переробної промисловості у сфері безпечності харчових продуктів і розвитку галузі в цілому. 

 В подальшому планується проведення таких семінарів окремо з фахівцями підприємств молочної та м’ясної галузі Миколаївської області.

Всі новини →