Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Інформаційно-просвітницька акція «Вимагаємо лікування!»

28/07/2016

 28 липня підтримки управління охорони здоров’я облдержадміністрації,  з нагоди щорічної всеукраїнської акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, обласним центром здоров’я, обласною інфекційною лікарнею Альянсом громадського здоров’я та ВБО «Ініціатива заради жаття», МБФ «Юнітус», МОБФ «Віта-Лайт», Асоціація ЛГБТ «ЛіГА» в рамках кампанії «Вимагаємо лікування!» проведено інформаційно-просвітницьку акцію.

Така акція поводиться у всіх областях України, долучилася до неї і Миколаївщина. Мобільна амбулаторія та спеціалісти протягом чотирьох годин у місцях скупчення людей (навпроти Каштанового скверу, парковка біля входу у торгівельний комплекс «Сіті-Центр», парковка біля входу у торгівельний комплекс «Велмарт») надавали консультації щодо профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів.
 
Усі бажаючі мали змогу пройти експрес-тестування на вірусний гепатит С та інші інфекції.
Миттєво дізналися результати тесту за чотири години акції 165 миколаївців, у 10 з них результати тесту, на жаль, виявилися позитивними. Лікарі провели додаткові консультації щодо подальшого медичного нагляду та лікування.
Учасники акції також мали можливість поспілкуватись з людьми, які на даний час завершили лікування чи ще чекають його.
 
До акції долучилась і начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста. Вона відзначила необхідність проведення подібних санітарно-освітніх заходів, покликаних поліпшити рівень обізнаності населення щодо профілактики захворювань. Маргарита Олександрівна також закликала не забувати про необхідність проходження планових профілактичних оглядів та відвідування свого сімейного лікаря. Адже профілактика, раннє виявлення і своєчасне лікування – запорука міцного здоров’я та якнайшвидшого одужання.
 
Довідково:
У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період  проходить без симптомів. Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. У 2012 році Альянс- Україна ініціював всеукраїнську кампанію «Вимагаємо лікування», основною метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С в Україні. З  2015 році центр кращих практик з питань ВІЛ/СНІДу, наркозалежності та гепатитів при Альянсі-Україна впроваджує глобальну кампанію «Об’єднатися та подолати гепатит С: знай, тестуй, лікуй».

Всі новини →