Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Президент закликав українську громаду Америки продовжувати підтримку України в боротьбі з агресором

19/09/2016

 Президент Петро Порошенко зустрівся з представниками української громади США в Українському інституті Америки у Нью-Йорку. Глава держави назвав символічним, що вдруге розпочинає свій візит до США зі спілкування із закордонними українцями Америки.

Президент відзначив присутність на зустрічі представників кримськотатарського народу. За словами Глави держави, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що жоден з кримських татар не брав участь в сьогоднішніх виборах в Криму.

Петро Порошенко привітав присутніх із 25-ю річницею відновлення державної незалежності України, зазначивши, що вже третій рік поспіль ця подія затьмарена "чорною хмарою війни".

Президент підкреслив, що спільними зусиллями, в тому числі і з допомогою українців Америки вдалося відновити українські ЗСУ. «Пишаюся бути на чолі такої великої нації, як українці. Вчергове переконався в цьому 24 серпня. Ми пройшли по Хрещатику одразу після параду, і я бачив сльози щастя і радості об'єднаної України, гордості за свою країну», - розповів Глава держави.

«Спасибі, що ви є небайдужими, об'єднаними, так любите Україну і будете та готові за неї боротися», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що сьогодні дуже важливо, щоб санкції щодо РФ продовжувалися і посилювалися. «Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі й щодо кримських татар, вимагає запровадження додаткових секторальних санкцій. Світ має обов'язково реагувати на це. Як приклад,  добрий для нас результат міг би дати осучаснений аналог поправки Джексона-Веніка», - сказав Президент, закликавши разом розробити план дій і працювати в цьому напрямку.

Не менш важливим за значенням питанням Глава держави назвав отримання летальної зброї та іншої військової допомоги. «Ми за ці 2,5 роки довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не вестиме загарбницьких воєн. З України ніколи не надходило загрози. І абсолютно безпечно нам  передати летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові", - наголосив він.

Петро Порошенко також поінформував присутніх про хід реформ в Україні та процес викорінення корупції.

Окремо Президент подякував за роботу президенту Українського конгресового комітету Америки Тамарі Галло-Олексій. У свою чергу, пані Тамара запевнила: «Українська громада Америки продовжуватиме робити все можливе для зміцнення двостороннього та стратегічного партнерства між нашими державами. На 25 році незалежності ми зобовязуємось продовжувати маніфестацію на захист України, заохочувати США підтримувати та зміцнювати економічні санкції проти Росії, поки вона повністю не дотримуватиметься своїх міжнародних зобовязань, закликатимемо США надати Україні військову допомогу, яку вона потребує, продовжувати забезпечувати волонтерських вояків гуманітарною допомогою і підвищувати обізнаність про триваючу війну в Україні». Вона наголосила, що Україна змогла довести світу своїми словами, вчинками та найбільше -через пролиту кров свого народу, що готова до демократії, європейських цінностей і незалежного майбутнього.

Глава держави також вручив відзнаку Президента України - ювілейну медаль "25 років незалежності України" президенту Злученого українсько-американського допомогового комітету Ларисі Кий та директору Українського музею в м.Нью-Йорк Марії Шуст за внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань.

 

Всі новини →