Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Нарада із сільськими головами Вознесенського району та головами ОТГ

15/01/2019

Сьогодні, 15 січня, під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації, виконувача функцій і повноважень голови району Тетяни Панової за участю заступника голови райдержадміністрації Олени Козуб, керівника апарату районної державної адміністрації Олександра Торопіна, голови районної ради Івана Бурдіна, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників установ та організацій району відбулася нарада з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад.

На порядок денний були винесені нагальні питання економічного, соціального та культурного розвитку, забезпечення співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в районі.

Зокрема, про інформування населення про проведення господарських заходів в лісах доповів Олександр Чикачов, директор державного підприємства «Вознесенське лісове господарство». З другого питання виступила Ірина Ларченко, директор Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості,  яка роз’яснила організацію громадських робіт у 2019 році.

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з земельних питань повідомила заступник начальника управління Держгеокадастру у Вознесенському районі Миколаївської області Ольга Зуєва.

З виконанням Перспективного плану розвитку громад у 2019 році присутніх ознайомив Олександр Калина, начальник  відділу економічного розвитку, торгівлі та туризму райдержадміністрації

Про своєчасну підготовку аналітичних матеріалів та організацію роботи з підготовки та надання інформації по річним звітам озвучила Наталія Самосьонок, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, будівництва, інфраструктури та цивільного захисту райдержадміністрації.  

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Антоніна Житник, підняла ряд питань перед присутніми. Вони стосувалися запобігання загибелі бездомних громадян, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах від переохолодження в осінньо-зимовий період 2018-2019 років; введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 20218 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі»; змін щодо призначення щомісячних компенсаційних виплат або державних соціальних допомог.

Про вирішення організаційних та матеріально-технічних питань щодо підготовки і проведення у 2019 році виборів Президента України доповів керівник апарату  райдержадміністрації Олександр Торопін.

Також під час наради піднімалися питання: звернень громадян, що надійшли до Вознесенської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Вознесенського району за 2018 рік у порівнянні з 2017 роком; передавання документів постійного зберігання та описування документів з кадрових питань селищними, сільськими радами; роботи з населенням по укладанню декларацій з лікарями закладів охорони здоров’я району; співучасті селищної, сільських рад у роботі з мікропроектами з метою укріплення матеріально-технічної бази закладів культури та медицини.

Начальник фінансового управління  райдержадміністрації Світлана Тімотіна повідомила про програмно-цільовий метод обліку у селищній, сільських радах.

З розглянутих питань, з урахуванням всіх зауважень та пропозицій прийняті відповідні рішення. За результатами наради Тетяною Пановою надано ряд доручень.

 

Всі новини →