Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Квіти визволителям: Вознесенщина відзначила 75 – у річницю визволення від нацистських окупантів

22/03/2019

Сьогодні, 22 березня, в селі Таборівка біля братської могили воїнам – визволителям відбувся урочистий мітинг присвячений 75 – ї річниці визволення Вознесенського району від нацистських окупантів.

В урочистостях взяли участь заступник голови райдержадміністрації Олена Козуб, голова районної ради Іван Бурдін, голова організації районної ради ветеранів Раїса Захарова, учасник бойових дій Другої Світової війни, житель села Новосілка Демченко Микола Григорович, делегація від Прибужанівської ОТГ, представники органів місцевого самоврядування Бузької ОТГ, учнівська молодь та громадськість села. Також на святі були почесні гості з міста Южноукраїнськ: Громенко В’ячеслав Сидорович, жертва нацистських переслідувань, ветеран праці, голова ради Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил організації ветеранів України; Заболотна Лариса Володимирівна, заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради; Сідоров Микола Олексійович, голова ради ветеранів відокремленого підрозділу Южноукраїнської АЕС; Сідоренко Альона Миколаївна, директор Южноукраїнського міського центру культури і дозвілля, які брали участь в естафеті пам’яті «Слава визволителям України».

Виступаючи перед присутніми Олена Козуб зазначила: «Хочу привітати усіх присутніх зі святом! А також висловити слова подяки нашим ветеранам за життя. Даний подвиг не має терміну історичної давності – він вічний. Хочу побажати всім миру, здоров’я, добра, взаємопорозуміння, благополуччя».

Привітав всіх з визначною датою і голова районної ради Іван Бурдін та виконав почесну місію вручивши нагороду Миколаївської обласної організації ветеранів України Демченку Миколі Григоровичу, учаснику бойових дій Другої світової війни, з нагоди 75 – ї річниці визволення Миколаївщини від німецьких загарбників.

«Схилимо голови перед тими людьми, котрі залишили на війні свою молодість, здоров’я,  а деяким не пощастило взагалі повернутись. Велика подяка тим, хто в повоєнні роки своєю працею розбудовували рідний край.  Бажаю всім здоров’я, добра. Пам’ятайте про подвиг своїх пращурів!», - поздоровив Іван Бурдін.

Голова громадської організації районної ради ветеранів також привітала всіх зі святом: «В цей священний день визволення Вознесенщини від фашистських поневолювачів, ми щиро вклоняємося воїнам – визволителям, бережемо пам'ять про них. Ми завжди будемо в боргу перед ними, адже вони своїм героїзмом захистили нашу Вітчизну. Вічна слова героям – визволителям, всім учасникам бойових дій, які відстоювали незалежність нашої держави». Голова ветеранської організації повідомила, в знак пошани до подвигу нашого народовизволителя  в Україні було оголошено Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України».  І дуже приємно приймати на нашій землі гостей із Южноукраїнська, які приїхали нам передати естафету.

Нікого не залишив байдужим виступ  В’ячеслава Сидоровича Громенка, який також привітав присутніх з визначною датою та виконав почесну місію передачі естафети пам’яті.

Пам’ять про тих, хто боронив наш район від ворога у роки Другої світової війни, а також  пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили.

По звершенню мітингу всіх присутніх запрошено до Таборівського будинку культури, де аматори народної сцени, художні колективи та народні ансамблі показали глядачам зворушливі художні номери.

 

 

 

 

  

Всі новини →