Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Стихійна торгівля – небезпека для здоров’я населення Вознесенщини!

23/04/2019

 

Купівля товарів у місцях стихійної торгівлі, в умовах, які не відповідають вимогам, у будь-який час може обернутись лихом для Вас, ваших рідних і друзів.

Торгівля у невстановлених місцях  -  це правопорушення, за яке передбачена відповідальність згідно зі статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення:«Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях -тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.»

Право вживати заходи до правопорушників віднесено до компетенції органів внутрішніх справ. Але необхідно, щоб усі мешканці Вознесенського району налаштувались на боротьбу з цим злом.

Єдиний правильний спосіб боротьби – не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі.

Стихійна торгівля – це торгівля без відповідних дозвільних документів на здійснення торговельної діяльності фізичною особою.

При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Така продукція представляє високий ризик для здоров'я і життя людей!

Довести факт отруєння буде неможливо, бо складно визначити особу (продавця), якій можна пред’явити звинувачення (відсутні докази у формі розрахункового документу щодо купівлі-продажу продукції).

Шановні мешканці району, будьте обережні! Користуйтеся лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або продавців на узаконених ринках та спеціально відведених місцях торгівлі. Бережіть своє здоров'я та життя, рідних і близьких Вам людей!

 

Відділ економічного розвитку,

торгівлі та туризму райдержадміністрації

Всі новини →