Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

23/05/2019

23 травня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Тетяни Панової відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до порядку денного розглянули питання: про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, на територіях природно - заповідного фонду і сільськогосподарських угідь у пожежонебезпечний період 2019 року; створення, утримання та фінансування підрозділів місцевої пожежної охорони; забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення у літній період 2019 року. Стан питного водопостачання.

З початку 2019 року на відкритих територіях та у природних екосистемах виникло 27 пожеж. Основними причинами пожеж у природних екосистемах залишаються необережне поводження з вогнем населення та випалювання залишків рослинності та сміття.

За результатами розгляду першого питання державній екологічній інспекції, сільським радам, комунальним підприємствам у межах своїх повноважень необхідно посилити контроль за дотриманням протипожежних вимог на відповідній території, у смугах відводу автомобільних доріг посилити роботу щодо притягнення до відповідальності осіб, які порушують законодавство та створюють умови для виникнення надзвичайних подій.

Не менш актуальним залишається друге питання. Протягом останніх 5 років спостерігається тенденція щодо збільшення кількості пожеж. Існуючий пожежний підрозділ 12 державна пожежно-рятувальна частина, яка дислокується у м. Вознесенську, через значну віддаленість від населених пунктів Вознесенського району, не в змозі прибути своєчасно. На території району створено 2 МПО (Олександрівська та Щербанівська), відповідно до Карти забезпечення пожежної безпеки на території громад Миколаївської області затвердженого розпорядженням Миколаївської ОДА в районі додатково необхідно створити МПО у с. Вознесенське.

Стосовно останнього питання доповіла представник Вознесенського міжрайонного управляння Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області. За її словами забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення питання здійснення контролю за якістю питної води, використанням та охороною джерел та мереж питного водопостачання є першочерговим. Присутнім доведено ситуацію щодо стану питної води в районі.

Заслухавши та обговоривши інформацію по кожному питанню комісія ухвалила відповідні рішення.

 

Всі новини →