Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Відбулась нарада з головами сільських рад

14/06/2019

13 червня перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Тетяна Панова провела нараду з головами сільських рад району та головами ОТГ. Участь у нараді взяли: заступник голови адміністрації Олена Козуб, голова райради Іван Бурдін, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Торопін та керівники окремих структурних підрозділів адміністрації.

Першим питанням, яке розглянули та обговорили учасники заходу, це підготовка виборчих дільниць Вознесенського району до проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Обговорювались організаційні питання та необхідність перевірки готовності приміщень виборчих дільниць на час проведення виборів. Зосереджувалась увага на чергуванні та забезпеченні евакуації людей на випадок надзвичайної ситуації, цілодобовому електропостачанню, забезпечення засобами пожежогасіння, ліхтарями. Також піднімалися питання організації та забезпечення телефонним зв’язком.

Начальник управління соціального захисту населення Антоніна Житник повідомила присутнім про порядок призначення житлових субсидій та пільг з травня поточного року відповідно до постанови КМУ від 17.04.2019 №373. Зокрема: усім діючим субсидіантам, які не матимуть заборгованості за комуналку, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період – 2019-2020 рік, у жовтні її розмір на опалювальний сезон також розрахують автоматично. З травня житлову субсидію видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку чи через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії – через Ощадбанк. Літню субсидію розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року, у жовтні – на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року. Тим, у кого будуть борги, буде запропоновано перейти на безготівкову монетизацію субсидій. Важливо, щоб станом на травень не було простроченої понад місяць заборгованості за оплату комунальних послуг, тобто послуг, спожитих у березні. Борги за квітневу комуналку не братимуться до уваги при перепризначенні субсидії у травні. Тим, у кого будуть борги, після їх погашення або укладення договору реструктуризації потрібно буде звернутися із Заявою та Декларацією про доходи в управління соціального захисту населення.

Світлана Григорівна, начальник фінансового управління району обговорила виконання доходної частини районного бюджету Вознесенського району за січень – червень 2019 року.

На останок присутні розглянули питання додаткового фінансування КНП «Вознесенський РЦПМСД» Вознесенської районної ради відповідно до наявного населення.

 

Всі новини →