Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

СВЯТО БАТЬКА СТАЛО ОФІЦІЙНИМ

14/06/2019

Свято батька – це незвичайне свято, адже воно зіткане з добра і щирості, ніжності та зворушливості, а головне – це свято родини. Без мами і без тата не може з’явитись на світ людина, без батьківських настанов, без твердої батьківської руки – зростає обділеною.

Це свято вже давно визнане в усьому світі. Цим святом вшановуються загальнолюдські цінності, кожна нація показує свою зрілість і вдячність непорушним і фундаментальним поняттям людської природи нашого буття. 

 Слово «мама» походить від Ама – імені богині землі, «тато» – від праукраїнського слова «пато», ним наші предки величали своїх державних правителів. Саме тому запорізькі козаки свого отамана звали батьком.

Усі ми добре знаємо, що людина сильна тоді, коли вона не одинока, коли у неї є сім’я. Батько і мати – це два крила нашого життя, наша опора, бо під опікою найрідніших, дитина має найбільше шансів на достойне виховання та розвиток як особистості.

8 травня Кабінет Міністрів ухвалив Указ Президента «Про День батька». Згідно з ним, тепер в Україні офіційно відзначатимуть День батька щороку у третю неділю червня. У 2019 році цей день припадає на  16 червня.

Це свято було затверджено в нашій країні з метою створення і розвитку сприятливих умов зі зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька в виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

Це свято – сімейне і затишне. Воно з’явилося як вираз вдячності і любові. Тримаючись за тверду татову руку дитина робить свої перші кроки в житті, виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого народу.

            Взаємна підтримка батька і матері є для дитини наочним прикладом, що вводить її в світ складних людських відносин. Батько і мати взаємно доповнюють одне одного: мудрість материнської любові і відповідальність батька роблять їх відповідальними за майбутнє людини.

Тож хочеться всім батькам побажати любові до своїх дітей, мудрості та відповідальності за їх майбутнє.

                                                                Служба у справах дітей

 Вознесенської райдержадміністрації 

Всі новини →