Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Комісія ТЕБ та НС

27/03/2020

27 березня  2020 року відбулося позачерговe  засідання комісії з питань ТЕБ і НС при райдержадміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації  Тетяни Панової.

На порядку денному розглянуто: переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області у режим діяльності в надзвичайній ситуації. По цьому питанню комісія вирішила:

1. Інформацію з цього питання взяти до відома.

2. Перевести органи управління та сили цивільного захисту Вознесенської районої ланки територіальної підсистеми у режим діяльності в надзвичайній ситуації згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року №338-р.  

3. Керівникам служб цивільного захисту відповідними наказами перевести спеціалізовані служби цивільного захисту у режим діяльності в надзвичайній ситуації.

4. Усі карантинні обмеження, визначені Указом Президента України,  рішеннями Кабінету Міністрів України,     рішеннями регіональної   комісії     з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації та комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  при  Вознесенській  райдержадміністрації продовжити на 30 днів.

5. Відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами підготувати проекти розпоряджень голови райдержадміністрації про переведення Вознесенської районої ланки Миколаївської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у режим діяльності в надзвичайній ситуації, визначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, начальника штабу і штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. 

6. Доручити головам сільських рад, рекомендувати головам сільських об’єднаних територіальних громад:

6.1. Визначити заходи та провести розрахунки щодо влаштування на території міст, селищ і сіл контрольно-пропускних пунктів (на в’їздах до населених пунктів,) для виявлення осіб із підозрою на захворювання коронавірусом та проведення дезінфекційних заходів.

6.2. Встановити жорсткий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у приміщеннях всіх об’єктів на території  Вознесенського району.

6.3. Забезпечити надання допомоги малозахищеним верствам населення, які проживають на відповідних адміністративних територіях.

6.5. Вжити відповідно до законодавства заходів до запровадження суб’єктами господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарським засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності режиму роботи з розрахунку один відвідувач на  10 кв. м2 площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

6.6. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року №239 про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" внести зміни до розпорядчих документів та заборонити:

6.6.1. До 24 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

6.6.2. До 24 квітня 2020 р.:

регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, сполученні, крім перевезення:

- легковими автомобілями;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

6.7. Інформацію щодо виконання заходів протоколу надавати до відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації.

7. Рекомендувати Вознесенському відділу поліції головного управління НП  України в Миколаївській області, Вознесенському міськрайонному відділу головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області за запитом місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, виділяти необхідну кількість особового складу та техніки для роботи на контрольно-пропускних пунктах.

          Стосовно другого питання щодо стану виконання попередніх рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації та комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  при  Вознесенській  райдержадміністрації з питань запобігання поширенню поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2 на території Миколаївської області, комісія вирішила:

1. Інформацію з цього питання взяти до відома.

2. Доручити керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, головам сільських рад, рекомендувати головам об’єднаних територіальних громад:

2.1. З метою посилення проведення роз’яснювальної роботи з населенням селищ та сіл району застосовувати розташовані на адміністративних територіях засоби наочної агітації, такі як: бігборди та сітілайти.

2.2. Звернутись до керівників релігійних установ щодо припинення проведення масових служб для запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції.

2.3. Об’єднаним територіальним громадам: 30-км зони навколо ЮУ АЕС забезпечити виконання рішення регіональної комісії щодо обмеження в’їзду і виїзду на територію м. Южноукраїнська.

3. Доручити комунальному некомерційному підприємству «Вознесенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вознесенської районної ради ;

3.1. Підготувати розрахунки необхідної кількості медичних працівників, по спеціальностям, для роботи під час ліквідації надзвичайної ситуації.

3.2. Визначити необхідну кількість місць відпочинку для медичних працівників, які будуть брати участь в ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, та надати інформацію відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації.

4. Рекомендувати Вознесенському відділу поліції головного управління НП  України в Миколаївській області

4.1. Здійснити контроль за діяльністю установ торгівлі, у тому числі торгових павільйонів, на території району щодо їх діяльності відповідно до чинного законодавства та прийнятих рішень місцевою комісією  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

5. Інформацію щодо проведених заходів, визначених до виконання рішенням місцевої комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій   при   райдержадміністрацій, надавати   до  місцевої комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій   при   райдержадміністрацій через відділ з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації.

 

Всі новини →