Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

З Днем Великої Перемоги!

08/05/2020

Шановні ветерани!

Шановні жителі Вознесенського району!

Час невладний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг нашого народу житиме завжди. 

Донині не вщухає біль про долю людей і землю, на якій вони жили, боролися і входили в безсмертя. Свідченням цьому – 28 тисяч братських могил на нашій території, більш як 250 сіл знищених дощенту, від 8 до 10 млн. людських втрат, море сліз пролито солдатськими матерями, вдовами та сиротами, і нічим не виміряти глибину та гіркоту цього горя.

У лавах радянської армії воювало понад 7 млн. українців. Кожен другий з них загинув на фронті, кожен другий з тих, хто залишився живим, став на все життя інвалідом. Українці складали в радянській армії другу за чисельністю національну групу. Серед вищого офіцерського складу, зокрема командуючих фронтів та армій, було чимало українців.

Ратний подвиг багатьох українців на всіх фронтах Другої світової війни відзначений найвищими нагородами. Серед них — 2072 удостоєні звання Героїв Радянського Союзу; 32 українці — двічі.

Багато представників української землі стали і повними кавалерами ордену Слави. З 7 млн. орденів і медалей, вручених солдатам і офіцерам радянської армії, 2,5 млн. одержали жителі України.

Цього дня  ми схиляємо голови перед тими,  хто віддав життя за рідну українську землю, вклоняємося перед  подвигом односельців, які мужньо боролися за свободу Вітчизни, згадуємо  всіх тих, чиє життя забрала війна, хто  поліг у жорстокому бою, хто після перемоги помер від ран… Ми славимо тих, хто  пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні, хто самовіддано працював у тилу, піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Цей визначний день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу Перемогу.

 Дорогі ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій, трудівники тилу, солдатські вдови, діти війни! Вітаємо вас з Днем пам’яті та примирення та  75-ою річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, злагоди, миру над головою, спокою і віри у завтрашній день. Висловлюємо свою вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення. Низький уклін вам за це!

 

 Заступник голови райдержадміністрації,

виконувач функцій і повноважень

голови райдержадміністрації

Тетяна Панова

Всі новини →